To je to što me zanima!

Nove napetosti: Predsjednica će zatražiti sazivanje Vlade?

Pokazat će da ima jednaka mjerila za sve. Pričekat će da završe izbori u HDZ-u kako se to ne bi tumačilo kao njen pritisak na Karamarka, rekao je izvor blizak Pantovčaku za Nacional
Vidi originalni članak

Više izvora bliskih predsjednici Kolindi Grabar Kitarović otkrilo je za Nacional da ona uskoro planira izvršiti pritisak na Vladu Tihomira Oreškovića, što bi moglo izazvati nove napetosti na političkoj sceni. Za Nacional je potvrđeno da će predsjednica u svibnju  iskoristiti svoje ustavne ovlasti i zatražiti sazivanje sjednice Vlade, na kojoj bi glavne teme bile gospodarstvo i strategija razvoja te obrana, vanjska i sigurnosna politika.

Njen prijedlog bit će gotovo jednak onome koji je svojedobno uputila Zoranu Milanoviću, što se tada tumačilo kao predsjedničin pritisak i pokušaj utjecaja na ishod parlamentarnih izbora.

- Ona će sada jasno pokazati da ima jednaka mjerila za sve: novoj vladi obećala je prvih sto dana mira i to će joj pružiti. Ali nakon toga, najvjerojatnije već na 101. dan od formiranja Vlade, može se očekivati njen zahtjev za sazivanje sjednice. Pričekat će da završe unutarstranački izbori u HDZ-u kako se to ne bi tumačilo kao njen pritisak na Karamarka - rekao je Nacionalov izvor blizak Pantovčaku.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Dosta! 05.04.2016.

    Igrokaz posvećen?

  • barbossinamama 05.04.2016.

    sta nam rade ameri, nece nista od hrvatske ostat iza ovih placenika

  • Kubik_1 05.04.2016.

    Treba ovo zlo od zmije pod hitno maknut sa scene....

Komentiraj...
Vidi sve komentare