To je to što me zanima!

Nove sankcije za Rusiju ako se ne bude pridržavala primirja

Proruski pobunjenici u nekoliko su navrata prekršili mirovni sporazum iz Minska. Zbog toga im strožim sankcijama prijete Europska Unija, SAD i Velika Britanija
Vidi originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je Rusiju da je Europa spremna nametnuti nove sankcije ako se neće pridržavati primirja u Ukrajini, prenosi Deutsche Welle.

Proruski pobunjenici u nekoliko su navrata prekršili mirovni sporazum iz Minska potpisan u veljači.

- Postoji veza između trenutnih sankcija i potpune implementacije mirovnog sporazuma tako da bi Ukrajina imala pristup vlastitoj granici. Teritorijalni integritet može se vratiti samo ako su ukrajinski vojnici na ruskoj granici. Na tome i radimo - kazala je Merkel. 

Strožim sankcijama Rusiji su nedavno zaprijetili i SAD i Velika Britanija. Američki državni tajnik John Kerry optužio je Rusiju za "kukavičko ponašanje" zbog podrške separatistima i nepoštivanja primirja.

Sankcije trenutno obuhvaćaju 132 ruska i ukrajinska dužnosnika kojima je zabranjeno putovati u Europsku uniji i 85 tvrtki i banaka kojima je uskraćen pristup europskom tržištu.  

Idi na 24sata

Komentari 55

  • Posetilac 05.03.2015.

    NATO baze su svuda po svetu. Nemacka je okupaciona sila od kada zna za sebe, Britanija isto... I danas te zemlje govore svetu sta se sme a sta nesme. To nije uredu.

  • tomzag 05.03.2015.

    Kako to da Ameri naređuju EU marionetama uvoditi sankcije Rusiji, a oni sami istodobno povećavaju trgovinu prema toj zemlji? http://www.advance.hr/vijesti/kontradikcije-washington-poziva-zemlje-europe-da-ne-posluju-s-rusijom-dok-u-isto-vrijeme-sad-povecava-trgovinu-s-rusijom/

  • 05.03.2015.

    Briga Putina a i "vascelu" Rusiju za sankcije, imaju oni zalihe nafte, plina, zlata, hrane, vode, šuma, za 300 godina.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare