To je to što me zanima!

Nove snimke: 'Kikaš je rekao da bi trebali neke zaposliti...'

Jednog dana me pozvao gospodin Ljubičić u kancelariju i kazao je: Trebali bi zaposliti neke ljude - rekao je u iskazu Dragutin Kosić kojeg ima televizija N1
Vidi originalni članak

Televizija N1 objavila je još dvije snimke iskaza iz istrage u aferi Agram koje se odnosi na zapošljavanje mimo natječaja u Zagrebu.

Na snimci se čuje kako istražiteljica pita Ljubičića zna li tko je Tihana Colić. 

- Znam. I ovdje stoji da je gospodin Pripuz za nju intervenirao. Tihanu Colić znam od ranije jer je bila moja suradnica u jednoj firmi - odgovorio je Ljubičić. 

U optužnici stoji da je zaposlena na izmišljeno radno mjesto u Plinari, a to je u svojem iskazu potvrdio i direktor Plinare u ostavci Ante Dodig, koji je pušten da se brani sa slobode. 

- To je tražio moj predsjednik Skupštine Gradske plinare. Dakle, Slobodan Ljubičić me je pozvao i pitao da li sam blizu i da li mogu navratiti kod njega u ured. Kada sam ušao unutra rekao je: 'Dobro da si baš pogledao, upravo bi trebali nju zaposliti'. Tražio je mjesto zamjenika - kazao je Dodig, ali i tvrdi da je Cilić zadovoljavala sve uvjete.

Objavljen je i dio iskaza voditelja Holdingove podružnice za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosića. 

- Jednog dana me pozvao gospodin Ljubičić u kancelariju i kazao je: 'Trebali bi zaposliti neke ljude'. I gospodin Tolić je rekao: 'Imam i ja isto neke koje bi trebao zaposliti'. Ovako su mi rekli: 'Gulam, Benko i Dijana Muhović'. Reći ću da su mi oni bili prvi šefovi i da sam rekao ne, ne znam kako bi se osjećao - kazao je Kosić.

O zapošljavanju svog nećaka Vice Gulama govorio je u istrazi i Slobodan Ljubičić. 

- Moj nećak, kao što piše, gospodin Gulam, inače je radio u Holdingu, imao je određene upravne sporove pa da prekinemo te sporove, on je prešao u ustanovu malo dalje od mene. Ja sam mu jedino dao otkaz, što ćete vidjeti u vašim papirima - rekao je Ljubičić i nasmijao se pred istražiteljima.

>>> Snimke pogledajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 50

  • letavica 04.11.2014.

    I to su ljudi kaj na proštenju nose najdeblje svječe.

  • 04.11.2014.

    Kad dođete na razgovor za posao i izravno vam kažu da je to mjesto popunjeno, a natječaj je bio samo formalnost......a vi recite: Hvala na informaciji, ova izjava je snimljena. Ugasite snimač na mobitelu i snimku proslijedite institucijama nek rade svoj posao. Ako ne reagiraju onda prosljedite u novine. Garantirano funkcionira, koristimo tehnologiju!

  • zviranjek 04.11.2014.

    Zašto se nisu sjetili zaposliti ljude koji im rade u holdingu po šest godina preko kojekakvih agencija?

Komentiraj...
Vidi sve komentare