To je to što me zanima!

'Novi ministar Bačić ne treba ništa raditi, samo dati ostavku'

Predsjednik HNS-a kritizirao je i bivšeg ministra financija i potpredsjednika Vlade rekavši da Šuker nije znao da je potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo
Vidi originalni članak

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić oštro je prokomentirao premijerkine 'zamjene' u ministarskim foteljama rekavši kako novi ministar graditeljstva i zaštite okoliša Branko Bačić ne bi trebao napraviti ništa drugo do dati ostavku. Kritizirao je bivšeg ministra financija i potpredsjednika Vlade Ivana Šukera rekavši kako Šuker nije znao da je potpredsjednik Vlade  zadužen za gospodarstvo.

- Valjda mu to nitko nije rekao, rekao je predsjednik HNS-a za Večernji list. Za novog potpredsjednika Vlade Domagoja Miloševića zaduženog za investicije rekao je da je očito uspješan menadžer jer je većinski vlasnik tvrtke Pastor koja dobro posluje. No upozorio je da biti uspješan menadžer ne znači nužno da će biti i uspješan potpredsjednik Vlade. No zasigurno može, smatra Čačić, dati više od Andrije Hebranga iako obojica imaju doktorske titule. 

Čačić je rekao i kako se mirovinski fondovi ne bi trebali baviti 'igrama na burzi' nego dugoročnim strateškim upravljanjima. Napominje da je problem u tome što mirovinski fondovi nemaju gdje u Hrvatskoj investirati svoj kapital, pa su četiri milijarde kuna investirali van zemlje. 

Zato je Vladi predložio da odmah pokrene projekt gradnje dva podzemna skladišta plina. Trenutno Hrvatska može uskladištiti 558 milijuna kubika plina, a treba nam najmanje još tri puta toliko da se izbjegnu redukcije zbog kojih velike štete trpe Petrokemija i HEP, kaže Čačić. Predlaže gradnju Okola 2 i Beničanaca koja bi koštala oko 400 milijuna dolara i trajala tri godine. Tvrdi da bi se investicija isplatila za pet godina, a Hrvatska bi mogla uskladištiti dvije milijarde kubika plina. Čačić predlaže da država, koja je vlasnik koncesije, osnuje posebnu tvrtku čiji bi suvlasnici bili HEP i mirovinski fondovi, te raspiše natječaj za dodjelu koncesije na 30 ili 50 godina. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • TurboDedaPneumatix 03.03.2011.

    Bla,bla,bla.Robija te čeka.

  • simbad1 29.12.2010.

    pa dobro jesi li ti normalan?ma daj se več jedanput makni iz javnosti bu...etino jedna!!!!

  • mit 28.12.2010.

    ubica i lopina

Komentiraj...
Vidi sve komentare