To je to što me zanima!

Novi napad hakera: Nakon MMF-a i Sonyja, stradala CIA

Hakerska grupa Lulz Security objavila je na Twitteru 'Tango oboren, cia.gov'. Imaju 'vruću' liniju na koju građani javljaju koga žele da se hakira. Primaju gomilu poziva
Vidi originalni članak

U posljednjem nizu hakerskih napada u srijedu se našla američka obavještajna agencija CIA. Grupa koja se naziva Lulz Security preko Twittera je poslala poruku 'Tango oboren, cia.gov', a istovremeno su nastale poteškoće s otvaranjem stranice. Hakiranje stranice nije moglo učiniti veću štetu jer ne sadrži klasificirane podatke. Ipak, istražuju slučaj, piše AFP.

- Ovo postaje veliki problem jer na kraju dana ovi dečki rade što hoće - rekao je tehnički direktor Luis Corrons. Hakeri su već napali Sony, MMF i Citibank. Grupa tvrdi da je stradao i Senat i kompanija Infragard koja radi za FBI. Imaju 'vruću' telefonsku liniju preko koje primaju ideje koga napasti. Na Twitteru tvrde kako imaju 5 do 20 poziva u sekundi.

- Uzrujali su mnoge. Misle da ih nikada nećemo uhvatiti, ali to bi im mogla biti golema pogreška - dodao je Corrons.

Malezija: Srušili stranice kao podrška WikiLeaksu

Hakeri su tijekom noći na četvrtak napali internetske stranice malezijske vlade. Osobni i financijski podaci nisu ugroženi. Napali su 51 stranicu, a najmanje 41 je imala probleme s radom. Hakerska skupina Anonymous najavila je napade jer je vlada cenzurirala WikiLeaks. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • slunj 16.06.2011.

    samo napred dečki i cure !!!!

  • cismood 16.06.2011.

    decki samo naprijed ! Samo pametno,jer ovi koje sad zezate nece se ustrucavat da vam glavu skinu ! zato pametno i polako !

  • DRITO_KONJ 16.06.2011.

    E ekipa, jel mozete haknuti nase politicare pa da znamo tko je koliko "jamio"???

Komentiraj...
Vidi sve komentare