To je to što me zanima!

Novi napad u Afganistanu: Dva američka vojnika su poginula...

Dvojica američkih vojnika ubijena su u ponedjeljak u Afganistanu, priopćila je NATO-va misija "Odlučna podrška", dok Sjedinjene Države pregovaraju o kraju gotovo 18 godina dugog rata u toj državi
Vidi originalni članak

Misija neće otkriti imena ubijenih dok o tome ne obavijesti njihovu obitelj. Novim smrtima broj poginulih Amerikanaca u Afganistanu ovaj mjesec raste na tri, odnosno 11 u ovoj godini. U sklopu NATO-ve misije u toj državi stacionirano je oko 14 tisuća vojnika koji obučavaju, pomažu i savjetuju afganistanske snage za protuterorističke operacije. Eskalacija nasilja u kojem je žrtvom pao i hrvatski vojnik u sastavu NATO-ove misije događa se u Afganistanu unatoč pregovorima talibana i SAD-a.

Broj mrtvih u napadu na ured stranke Basidž-e Milia u nedjelju narastao je na 20, a 50 ih je ozlijeđeno. Čelnik te stranke je Amrulah Sale, potpredsjednički kandidat predsjednika Ašrafa Ganija na izborima koji će se održati u rujnu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • nisamneznamgdje 31.07.2019.

    Dobro su Afganistanci rekli amerima kad su ih pobijedili i okupirali da rat tek počinje

  • 30.07.2019.

    I šta se čudimo, pa svi strani vojnici u Afganistanu su agresori i sa agresorima se postupa po pravilu i zakonu , o agresiji .

  • patagonija1 30.07.2019.

    2 vojnika? Pored tolikih ratova na tuđim teritorijima to je nikakva vjest. S faktorom 100-tinjak to bi vec bila vjest i nešto bi se pomaklo u tim zemljama. Na bolje naravno

Komentiraj...
Vidi sve komentare