To je to što me zanima!

Novi potez: Mercator objavio, žele preuzeti Pivovarnu Laško

Mercator ocjenjuje da će povezivanjem s Pivovarnom ostvariti pozitivne rezultate. Inače, Pivovarna Laško, sama i sa partnerima, ima 23,34 posto dionica Mercatora
Vidi originalni članak

Iz Agrokora su u četvrtak poručili kako ne odustaju od kupnje Mercatora, a samo nekoliko sati kasnije Mercator je poslao priopćenje u kojem iskazuju namjeru za preuzimanje Pivovarne Laško. O tome su obavijestili i Agenciju za trgovanje vrijednosnim papirima, piše Poslovni dnevnik. Mercator ocjenjuje da će povezivanjem s Pivovarnom ostvariti pozitivne rezultate, a namjeravaju restrukturirati Pivovarnu kako bi osigurali njenu stabilnost. 

Finance pišu kako su i u Pivovarni upoznati s namjerom o preuzimanju, a uprava mora proći detalje ponude. Ekonomist Matej Lahovnik, prenosi Poslovni, rekao je za RTVSLO da je ovaj potez odličan obrambeni manevar protiv ponude Agrokora. 

Inače, Pivovarna Laško, sama i preko svojih partnera, ima 23,34 posto dionica Mercatora.

Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 21

  • piroška 23.12.2011.

    Gdje bi nama bio kraj da smo radili kao Slovenci? Ali ne - mi svoje rasprodajemo prvom tko naiđe, nije bitno jel pravi biznismen ili neki mutikaša. Što se tiče prodaje Merkatora Todoriću,svaka čast Slovencima! Čuli su vjerojatno kak on funkcionira kod nas. Laže nas naočigled - reklame mu vrve neistinama tipa "najjeftinije a domaće", proizvodi na kojima su istaknuti ogromni natpisi "akcija" u drugim trgovinama toliko koštaju i bez akcija i slično.

  • blackula9 23.12.2011.

    Važniji je nacionalni ponos nego pare. Za razliku od susjednih država.

  • naymar55klf 23.12.2011.

    ...da je drug tito živ svi bi oni pred streljački vod,konfiscirala bi im se imovina i podijelila radnim ljudima i građanima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare