To je to što me zanima!

Novi sjaj za stotinu godina stari auto Mercedes Benz

Damir Golubić (38) iz Velike Gorice obnavlja auto kakve su radili početkom 20. stoljeća. Kupio ga je Stuttgartu u Njemačkoj. Automobil ima 45 konja
Vidi originalni članak

Slučajno sam doznao za taj auto. Nisam ga planirao kupiti. Čovjek je već razmišljao da ga baci, kaže Damir Golubić (38) iz Velike Gorice. Stari Mercedes kupio je lani u Stuttgartu u Njemačkoj. Polako ga uređuje. Auto ima drvenu konstrukciju i kod stolara je.
- Očistio sam drvene dijelove, a trule zamijenio novima. Stare rupe od čavala zakrpao sam  drvenim 'tiplama’. Drvo još treba impregnirati da ga zaštitimo, pa lakirati - ispričao nam je Josip Lažnjak (46), stolar iz Šćitarjeva, koji uređuje auto. Nakon što završi, drvena školjka ide limaru. Na nju će vratiti originalni limeni plašt, a pocinčanu oplatu čavlima će pričvrstiti za drveni okvir. Potom će vratiti uređeni motor od 45 konja.
- Nemam osjećaja koliko takav auto vrijedi. Nedostaje mu dokumentacija o ranijem razdoblju. No to mi nije niti važno jer sam ga uzeo za svoj gušt. Samo uređenje će stajati do 110.000 kuna - dodaje Damir. Za auto postoji dokumentacija od 1951., otkako je bila obavezna registracija vozila. Izdana je i servisna knjižica za tip 170 Va, no vjerojatno od Mercedesa koji se tad proizvodio.
- Autić kakvog nitko nema, to mi je zadovoljstvo. Bit će boje slonovače, a odozgo smeđi, boje čokolade - mašta Damir i nada se da će se sljedećeg proljeća provesti njime kroz grad te zadiviti prijatelje i prolaznike.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • -ON- 19.08.2009.

    ovo je auto sa ovakvim autom nemozes imati prometnu nesrecu jer ovo ne ide puno ovo ima 45 konja a ne kao ove aute danas preko 500 KS

  • Čmrljo 19.08.2009.

    Pohvale za trud...

  • Teta Špageta 19.08.2009.

    stvarno je prekrasan

Komentiraj...
Vidi sve komentare