To je to što me zanima!

Novi skandal? Banka HSBC je namještala cijene zlata i srebra

Pod istragom američkog ministarstva pravosuđa našle su se sve redom ugledne financijske institucije među kojima su i Barclays, Goldman Sachs, J.P. Morgan...
Vidi originalni članak

Nakon sumnji da je za bogate klijente prala novac, britanska banka HSBC našla se usred još jednog skandala. Naime, podružnicu banke u SAD-u tamošnje vlasti istražuju zbog sumnje da je sudjelovala u manipulaciji tržištem vrijednih metala. 

HSBC se tako našao u nezavidnom društvu banaka koje američko ministarstvo pravosuđa sumnjiči da su namještale cijene zlata, srebra, platine i paladija. Pod istragom su se našle sve redom ugledne financijske institucije Barclays, The Bank of Nova Scotia, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, J.P. Morgan, Societe Generale, Standard Bank i UBS, piše The Wall Street Journal.

PIXSELL

Podsjećamo, Međunarodni konzorcij za istraživačko novinarstvo razotkrio je tajne bankovne račune, kojih je više od 30.000, a koje je banka HSBC u Švicarskoj otvarala za klijente koji su željeli izbjeći plaćanje poreza u matičnim zemljama. Na računima, koji su razotkriveni u aferi Swiss Leaks, pohranjeno je oko 120 milijardi dolara. Od toga 33,2 milijuna dolara pripadaju klijentima iz Hrvatske kojih je ukupno 40.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vuki7kozlica 25.02.2015.

    ma nije moguce.bankari da su to radili

  • Zagi_Dr 24.02.2015.

    Dobro jutro da su to skužili, pa kad je ko od njih bio u zatvoru, pronevjere milijune i niko im ništa nemože kao i odvjetnicima i sucima, jeli koji odvjetnik ili sudac uhičen zbog mita? Nikad!

  • piksa123 24.02.2015.

    ja mislim kad bi mi znali sve njihove muljaze i poteze da bi svi pali na guzicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare