To je to što me zanima!

Osnovnoj školi u Babinoj Gredi sada prijeti urušavanje u jamu

Djeca iz Osnovne škole ‘Mijat Stojanović’ u Babinoj Gredi u rujnu možda neće moći krenuti u školu. Ravnateljica Babić mjesecima šalje dopise ministarstvu, ali ništa nije riješila
Vidi originalni članak

U travnju ove godine trebalo je biti svečano otvorenje velike školske sportske dvorane u Babinoj Gredi. Međutim, izvođač nema resurse da dovrši posao, tvrde u školi, a škola se sa svakom kišom sve više urušava u jamu koja zjapi umjesto dvorane.

Dio zidova, podova i pločica u školi već je napukao. I okolne kuće počele su pucati. Učitelji i roditelje djece koja školu pohađaju strahuju da bi se ona na kraju mogla potpuno strovaliti u šest metara duboku 2000 četvornih metara široku provaliju.

- U nekoliko navrata zvali smo Građevinski fakultet. Rekli su da rupu pod hitno treba sanirati. Već mjesecima stalno šaljemo dopise Ministarstvu da se nešto pokrene - rekla je Đurđica Babić, ravnateljica škole. Dodala je da radovi stoje već dvije godine, a ministarstvo s tvrtkom Građevinarstvo Stipić koja je izvođač radova, još nije razvrgnulo ugovor.

- Ova vlada nije ni namjeravala ove godine završiti dvoranu pa su izdvojili tek nešto više od 100 tisuća kuna. Sada kažu da će dati novac ako općina i županija također sufinanciraju projekt s 3 milijuna kuna. Sada je sve na vladi, pa ne znamo hoće li se sve riješiti do početka školske godine - zabrinuta je ravnateljica.     

Idi na 24sata

Komentari 16

  • škver 20.08.2016.

    Što će škola, bitna je crkva.!!!

  • Faktor 20.08.2016.

    bome i ova na slici puca po šavovima

  • 20.08.2016.

    E tu su CRVENI BARUNI na vlasti,posao dali svojima,sve štela,bio i vidio

Komentiraj...
Vidi sve komentare