To je to što me zanima!

Novi udar na standard: Od srijede skuplji plin i vlak

Cijena autoplina od srijede će biti 4,04 kune za litru, što je 35 lipa veća cijena. Skuplji će biti i plin u boci, i vozne karte u unutrašnjem prometu HŽ-a
Vidi originalni članak

Hrvatske željeznice od srijede dižu cijene karata za oko 7 posto u unutrašnjem putničkom prometu. Veće cijene mjesečnih karata učenicima i studentima počet će se primjenjivati od 1. listopada. Od srijede će distributeri ukapljenog naftnog plina dići cijene autoplina, a nova cijena na Ininim postajama će biti 4,04 kune po litri (do sada 3,69 kn), javlja HRT. Cijene plina promijenjene su temeljem novog pravilnika o utvrđivanju cijena plina koji se primjenjuje od kraja travnja ove godine. Njime se omogućuje promjena cijene početkom svakog mjeseca.
Kako se doznaje, distributer plina, Proplin od srijede će povećati cijene plina u bocama, za oko 8,5 do 10 posto. Tako bi cijena boce (7,5 kilograma) plina umjesto 55 trebala biti 60,50 kuna, a cijena za bocu od 10 kilograma bi trebala biti 80,66 kn (do sada 74 kn). Boca od 35 kilograma trebala bi poskupjeti sa 260 na 282,33 kune.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • bumsplit 01.07.2009.

    Ja imam vozilo na plin ...dok van Hrvatske vlasnici takvih vozila drzava potice da ugraduju plin i placaju JEFTINIJE registriranje vozila,kod nas udare namete na takva vozila,nekih cca 600 kn i skuplja je registracija..Sad jos i ovo poskupljenje cijene plina...Ma ovo je jedna obicna lopovska drzava,ma kad bolje promislim i neka nam je ovako,sta smo skuhali to i jedemo...dok su vani gradani slozni i ulaze u strajk,mi jedino znamo ovako pricati i kukati jedno drugome kako nam je svakim danom sve teze,sve gore...PREDLAZEM SLJEDECE:opalite porez na zrak i na sunce,mislim da jedino jos tu nisu opalili po dzepu gradana!!

  • sonijakodimi 01.07.2009.

    ma nemogu oni poskupljivat koliko mi možemo plačat

  • Joseph20 01.07.2009.

    NEKA NEKA.....A Vi pametnjakovici koji su na izborima zaokružili HDZ, napravite to i na sljedećim!!! BRAVO

Komentiraj...
Vidi sve komentare