To je to što me zanima!

Novi udar WikiLeaksa: Pahor i SAD su dogovarali trgovinu?

Dokumenti otkrivaju da je premijer Pahor na 20 minuta htio razgovarati s Obamom o Guantanamu, a Slovenci su do diplomatske depeše došli preko El Paisa
Vidi originalni članak

Slovenski premijer Borut Pahor u utorak je pod jakim udarom javnosti te optužbama za korupciju nakon dokumenata koji su procurili u javnost u sklopu afere WikiLeaks. Dokumenti otkrivaju kako je premijer Pahor na 20 minuta htio razgovarati s Obamom o Guantanamu, a Slovenci su do diplomatske depeše došli preko španjolskog El Paisa. U bilješci je zapisano kako je Pahor spreman zamoliti svoju vladu da prihvati zatvorenike iz Guantanama. Bilješku od 5. siječnja ove godine je nakon razgovora s Pahorom v.d. američkog veleposlanika u Ljubljani poslao u Washington. Pahor je navodno nudio i pristup do političkih vođa zapadnog Balkana, ali je obećao i kako će se zauzeti da američki Westinghouse gradi drugi blok nuklearke Krško. 

Janša očekuje optužni prijedlog protiv Pahora

Predsjednik Antikorupcijske komisije, Rok Praprotnik, istaknuo je kako će o informacijama u vezi Pahora raspravljati na jednoj od sljedećih sjednica. Šef oporbe, Janez Janša, rekao je kako očekuje da će državna tužiteljica napisati optužni prijedlog protiv Pahora, piše HRT

Pahor demantirao navode

Pahor je u utorak poslijepodne istaknuo kako njegov mogući susret s američkim predsjednikom SAD-a nije bio uvjetovan primanjem zatvorenika iz Guantanama. U priopćenju iz Ureda premijera stoji kako su ocjene koje daju američki diplomati u svojoj internoj komunikaciji stvar američke diplomacije. Ocjene iz diplomatske bilješke Pahor nije komentirao jer želi da odnosi Ljubljane i Washingtona budu na najvišoj razini.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Marketo 01.12.2010.

    Ljudi ne igrajte se- sa vragom- nesreča i sama dolazi.....

  • Rovad 30.11.2010.

    jel to nečija želja da počne treći svjetski rat..kvragu i ta uzurpatorska amerika više

  • gamer3386 30.11.2010.

    Pa ljudovi ovaj WikiLeaks je djelomicno namjesten tako da nemojte vjerovati bas svemu neke stvari jesu istina a neke su ziva glupost .

Komentiraj...
Vidi sve komentare