To je to što me zanima!

Novi Zagreb još čeka vodu: Po vodu za zahod išli do Bundeka

Velik dio Novog Zagreba u utorak ujutro ostao je bez pitke vode zbog puknuća glavne vodovodne cijevi. Stanje u brojnim kvartovima i nakon podneva nije normalizirano
Vidi originalni članak

I dok iz Hodinga navode kako se građane Novog Zagreba postupno priključuje na opskrbni sustav, a prvo se najavljivalo da će stanje biti normalizirano već oko 9 sati, građani su bijesni jer u brojnim kvartovima još nema vode. 

- Upravo sam napunila vodu za toalet na jezeru Bundek, gdje sam zatekla i druge prilično ogorčene građane koji također uzimaju jezersku vodu. Sve možemo razumijeti, osim toga da nema organizirane opskrbe vodom iz cisterni - požalila se jedna čitateljica Večernjeg lista

SPAJAJU KVARTOVE BEZ VODE Puknula glavna cijev: Bez vode ostao veliki dio Novog Zagreba

Čitatelji 24sata također kažu da u podne u Sopotu još nije bilo vode, a da u Sloboštini nisu vidjeli cisterne s vodom.

'Da je velik dio grada bez vode, ja bih skočio kroz prozor'

Gradonačelnika Milana Bandića je posebna naljutila konstatacija novinara kako je velik dio grada bio bez vode.

- Nemojte stvarati paniku. Kakav velik dio grada bez vode? Da je velik dio grada bez vode, ja bih skočio kroz prozor - grmio je Bandić. Kada će grad obnoviti instalacije za koje je i sam rekao da su starije i od osamdeset godina, nije rekao.

Da je situacija s vodom rješena te da svi građani imaju vodu, potvrdio je i po Bandićevim riječima, najbolji direktor Vodoopskrbe i odvodnje, kojeg je Zagreb ikad imao. Kaže da svi građani imaju pitku vodu. Iako u 13.25 sati u Sloboštini još nema vode.

Gradonačelnik je na kraju uvrijedio i jednu od novinarki.

- Ja sam rekao da se ne kužim u GUP, a Vi se ne kužite ni u što- rekao joj je Bandić.

Holding: Potrebno je više vremena do potpune normalizacije

- S obzirom na to da se magistralnim cjevovodom opskrbljuju brojna domaćinstva, odnosno veliko područje i uglavnom visoke zgrade, ponegdje je potrebno nešto više vremena do potpune normalizacije pa se na ta područja još uvijek upućuju cisterne koje kruže novozagrebačkim naseljima - kažu iz Holdinga.

U slučaju potrebe, a do potpune normalizacije vodoopskrbe u svim naseljima, može se kontaktirati Pozivni centar na broj 072 500 400 koji će u suradnji s djelatnicima Vodoopskrbe usmjeravati cisterne prema prioritetima.

Podsjetimo, u utorak rano ujutro puknula je glavna vodovodna cijev u Sarajevskoj ulici zbog čega je velik dio Novog Zagreba ostao bez pitke vode.
 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Vidi grba 09.07.2019.

    moš si misliti smaka svijeta što nema vode pola dana! pa mnogi od ovih što trkeljaju nisu znali što je voda iz slavine do prije koju godinu. ja bih želio da nestane struje i vode jedno 3 mjeseca barem pa da se očisti civilizacija od jalnih, nesposobnih, visokog društva i sličnih. bilo bi nam svima bolje koji preživimo barem 20 g.

  • Behemot 09.07.2019.

    Bandiću ljestve u Zagrebu drži Prgomet (HDZ) isto ponosni Bosanac. Nemojte si Zagrepčani dopuštati da vas takvi likovi kupuju sa 100 kn mjesečno i to sa vašim novcima!

  • Michael 09.07.2019.

    Purgeri gdje vam je sad Bandic za kojeg std glasali.Bandicu ne budi nervozan.Pa imad dozvolu za rad s bagerom.Trebao si ga odmah odvesti na kopanje te rupe. Glavno da si sebj djepove napunio i fontane napravio.Sad ni za njih nemas vode.

Komentiraj...
Vidi sve komentare