To je to što me zanima!

Novi zakon: Homoseksualni parovi moći će sklopiti brak?

Po novom zakonu homoseksualni parovi navodno će se moći vjenčati, ali neće moći posvajati djecu. Ne zna se što će biti ako jedan partner ima dijete, piše Jutarnji
Vidi originalni članak

Vlada radi novi zakon o istospolnim zajednicama, piše Jutarnji list. Kao izvor navode premijera Zorana Milanovića.

- Davanjem jačeg civilnog uporišta istospolnim zajednicama nikome neće biti oduzeta stečena prava - prenose Milanovićeve riječi.

Po novom zakonu homoseksualni partneri navodno će se moći vjenčati, ali neće moći posvajati djecu. Ne zna se što će biti ako jedan partner ima dijete, odnosno hoće li drugi partner moći posvojiti to dijete.

Udruge Iskorak i Kontra pozdravljaju odluku  

Udruge Iskorak i Kontra pozdravljaju ovu odluku Vlade i smatraju da se radi o velikom koraku naprijed u zaštiti ljudskih prava istospolnih parova. 

- Udruge Kontra i Iskorak već 10 godina aktivno se zalažu za uklanjanje diskriminacije istospolnih parova kroz hrvatsko zakonodavstvo. Ovu izjavu Vlade smatramo velikom prekretnicom u nastojanju da se istospolnim parovima osigura zaštita obiteljskog života. Očekujemo da će Vlada predložiti, a Hrvatski sabor usvojiti zakonske izmjene u što kraćem roku, kako bi brojne obitelji koji trpe diskriminaciju godinama konačno doživjele pravdu - stoji u zajedničkom priopćenju udruga.


Idi na 24sata

Komentari 986

  • carinha 12.11.2012.

    super...konacno su dosli pameti: zasto ne bi svi ljudi imali ista prava, bez obzira na opredjeljenja...bravo jos jednom!!!

  • mkrmr 17.07.2012.

    Eto ga na! U petak su donijeli Zakon o MPO. Neće moći usvajati djecu, ali će moći da im surogat majka rodi (a to može svaka žena, kaj ne?) Tako su rekli. A kako se bračnim parovima omogućava sve, tako će se omogućiti da i oni imaju status pravog braka i jasno je da će imati to pravo. Pa kad se njih dvojica "rastanu" ...to dijete će opet u dom. Krasno!

  • rodman65 14.05.2012.

    Milanoviću......dabogda ti sin dovea doma zeta a kčer nevistu...........bili onda bio tako liberalan ? ne laprdaj o nebitnim stvarima več se uhvati u koštac s realnim problemima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare