To je to što me zanima!

"Novi zakon o braniteljima ne predstavlja rizik za proračun"

Što se tiče proračuna za Ministarstvo hrvatskih branitelja, sve je u skladu s procjenom financijskog učinka ovoga zakona koji stupa na snagu 1. siječnja 2018., rekao je premijer
Vidi originalni članak

Nema razloga za zabrinutost da bi novi zakon o braniteljima predstavljao rizik za rashodovnu stranu proračuna i sve je u skladu s procjenom financijskog učinka toga zakona, izjavio je u četvrtak u Bruxellesu hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Što se tiče proračuna za Ministarstvo hrvatskih branitelja, sve je u skladu s procjenom financijskog učinka ovoga zakona koji stupa na snagu 1. siječnja 2018., sredstva su alocirana i tu ne vidim nikakvih problema i mislim da bilo kakva zabrinutost s te strane nije utemeljena", rekao je Plenković, odgovarajući na pitanje novinara. Plenković je doputovao u Bruxelles, gdje će u petak sudjelovati na summitu čelnika EU-a i šest zemalja Istočnog partnerstva, a u četvrtak navečer sudjelovao je na sastanku čelnika Europske pučke stranke.
Europska komisija je u jesenskim gospodarskim prognozama ocijenila da su rizici za prihodovnu stranu povezani s očekivanim pojačanim učinkom krize u Agrokoru na porezne prihode od toga koncerna, a na rashodovnoj strani rizici dolaze od većeg povećanja plaća i socijalnih troškova, posebice na ratne veterane.
"Što se Agrokora tiče, mi vodimo računa da proces restrukturiranja traje i da se ide prema nagodbi. Ono što je najvažnije jest da je sve ovo što se da sada uradilo, a uradilo se jako puno da se spriječe posljedice za hrvatsku ekonomiju i sustav, bilo bez troškova za državni proračun i za sve naše ljude", rekao je Plenković.
Premijer Plenković će u petak sudjelovati na 5. sastanku na vrhu Istočnog partnerstva, koji će biti prigoda da šefovi država ili vlada iz država članica EU-a i šest istočnih partnerskih zemalja ocijene postignuća ostvarena od posljednjeg sastanka na vrhu u Rigi 2015.

Naglasak u razgovorima bit će na konkretnoj koristi koju su ta postignuća donijela građanima šest zemalja Istočnog partnerstva: Armeniji, Azerbajdžanu, Bjelorusiji, Gruziji, Moldovi i Ukrajini.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • Lala1808 24.11.2017.

    hibridni rat i ovaj mjesec bilježi da idemo u pogrešnom smjeru i da ljudi nikako ne vole anemičnog više mu smetaju i mediji koje drži pod kontrolom- SOA radi svoj posao i ja im vjerujem više nego anemičnom o lex i HOS baciti će nas u ponor njegova kupovina glasača on će zbrisati sa maminom isprićnicom

  • matura 24.11.2017.

    Ima love za Bobanove i Prlićeve etničke čistače

  • dkmjnn 24.11.2017.

    Suprug mi je bio dragovoljac domovinskog rata, a kasnije profesionalni vojnik. 2002. su ga potjerali u mirovinu sa 38 godina i to ne kao hrvatskog branitelja već kao službenika u oružanim snagama. Danas ima mirovinu 2013 kn. U međuvremenu je doživio moždani udar i polupokretan je, ali nema pravo ni na tuđu pomoć i njegu (jer ja imam plaću pa imamo prevelika primanja), ni na invalidninu (jer nije stradao na poslu). Ne bi imao pravo ni na dopunsko zdravstveno, ali je bio dobrovoljni davatelj krvi i time ostvario pravo na dopunsko. Nije iskoristio niti jedno pravo kao hrvatski branitelj, nije dobio stan, povlašteni kredit, nije si kupio auto ili neki drugi stroj, ne ide na ljetovanja u odmarališta, ništa. Baš me živo zanima hoće li sada ovim novim Zakonom ostvariti bilo kakvo pravo, ili će i ta prava dobiti lažni branitelji i invalidi ( o hvo-u ne želim ni govoriti).

Komentiraj...
Vidi sve komentare