To je to što me zanima!

Novi zakon: Puljanin će prvi odgovarati za obijesnu vožnju

Muškarac (24) je pod utjecajem alkohola vozio u suprotnom smjeru i skrivio prometnu nesreću. Prema novom Zakonu prijeti mu kazna do tri godine zatvora
Vidi originalni članak

Puljanin (24) koji je prvi dan 2013. godine vozio pod utjecajem alkohola, u suprotnom smjeru i pritom skrivio prometu nesreću prvi će odgovarati za obijesnu vožnju prema novom Kaznenom zakonu, a prijeti mu do tri godine zatvora, piše Novi list.

Izmjereno mu je 1,51 promila alkohola u krvi, a nakon što je u utorak oko 3.45 sati u jedan kružni tok u Puli ušao na lijevu stranu skrivio je i prometnu nesreću. Zabio se u auto kojim je upravljala vozačica (32) iz Pule, a srećom nitko nije ozlijeđen.

Vozač će zbog obijesne vožnje dobiti kaznenu prijavu. Naime, prema novom Kaznenom zakonu i vozači koji prekrše pravila bez posljedica će kazneno odgovarati, a ne samo oni koji uzrokuju teške prometne nesreće. Od prvog dana 2013. kaznenu prijavu zaradit će oni koji ugrožavaju živote drugih vožnjom s najmanje 1,5 promila, pod utjecajem droga ili psihoaktivnih lijekova, kao i oni koji u naselju voze brzinom većom od dopuštenih 50 km na sat, voze u suprotnom smjeru ili pretječu na nepreglednom mjestu. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • RobertKinčeš 02.01.2013.

    a Čačič ubio dva čovjeka pa dobio 11mjeseci. hmm. ako su zakoni .nek bude za sve isto. ne tu veze vezice. i nema problema

  • WOMANIZER 02.01.2013.

    bolje mu kaznu dajte, nego zatvor!

  • još koji dan do otkaza 02.01.2013.

    aj bar ja nisam prva

Komentiraj...
Vidi sve komentare