To je to što me zanima!

Novinar: Cipelom sam htio vratiti ponos svojoj zemlji

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muntadhar al-Zaidi u zatvoru je od 14. prosinca prošle godine. Tada je cipelama gađao Busha na 'presici'. Prosvjednici traže da ga sud oslobodi
Vidi originalni članak

Stotine ljudi okupile su se ispred suda u Bagdadu gdje je u četvrtak trebalo početi suđenje Muntadharu al-Zaidiju (30), novinaru koji je bacio cipelu na bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha. Prosvjednici su zahtijevali puštanje novinara na slobodu. Al-Zaidi je došao na sud s iračkom zastavom oko vrata koju je poljubio nakon što je sjeo na optuženičku klupu. Obasnio je da je njegova reakcija bila spontana i usmjerena protiv predsjednika države koja okupira njegovu državu.
- Bacio sam cipelu jer SAD ponižava Irak i ubija nevine ljude. Htio sam vratiti ponos svojoj zemlji - objasnio je novinar. Sudac je otkazao ročište za 12. ožujka. Muntadhar al-Zaidi u zatvoru je od 14. prosinca prošle godine. Tada je svojim cipelama gađao Busha na konferenciji za tisak, gdje je bio i irački premijer Nuri al-Maliki. Novinaru se trebalo već suditi, ali su njegovi odvjetnici postigli odgodu tražeći da se optužba s "napada na stranog čelnika" umanji samo na "vrijeđanje" Georgea Busha. Ako ga osude, može dobit čak i do 15 godina zatvorske kazne.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • sara70 20.02.2009.

    nisam za busha ali zar on nije spasio pola iraka od terora huseona.jebote ja nista nekontam zivili su ko robovi radio im husein sto je htio,silovanje,klanje ma sve sto covjek moze zamislit i sad ovaj glupan koji je glup ko kurac napravi glupost a zasto nije mi jasno. e sad nek se ebi e u mozag 1o-tak godina kad mu je politika na prvom mjestu

  • dbanon_ri 19.02.2009.

    Ovaj lik je car! Svaka ti čast!

  • trešnja 19.02.2009.

    On bi mogao dobiti i 15 godina zatvora što je Busha gađao cipelom,a Bush je njih sve skupa gađao raketama i bombama i niti vlas s glave mu nije pala.Pravda,pravda....tko te kroji?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare