To je to što me zanima!

Novinare nije nitko zaustavio, pa neće ni jedan 'Lex AP'

Ovakav članak zakona ima smisla u efikasnim pravnim državama. Tamo gdje su istrage stručne, postupci brzi, efikasni i na zakonu zasnovani, istražni organi rade svoj posao, a sudovi određuju pravorijeke
Vidi originalni članak

Zakon o zaštiti cara pokazao je - da je car gol! Sabor je izglasao famozni "Lex AP". Neovlašteno otkrivanje izvidne ili dokazne radnje ubuduće će, za one koji ga počine, biti kažnjivo zatvorom. Da je taj zakon bio na snazi protekle četiri godine, ne bismo znali za slučajeve Josipe Rimac, Gabrijele Žalac, nitko ne bi primijetio da curi plin po jedan cent, da umirovljenik iz Šibenika ima milijune kuna na računu, da se na Geodeziji preplaćuju skeniranja, a od zamračenog novca grade privatni objekti... Ne bismo, ukratko, znali kakvi su nam vlastodršci.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • komentatorxyz 16.03.2024.

    Je, je... vidjeli smo u koroni dovoljno o novinarstvu i novinarima i neovisnosti.

  • TVP 15.03.2024.

    Bravo gosp. Rašeta. Kome do sada nije jasno šta rade badava svi članci i objašnjenja jer sve se svodi na razinu zdravog razuma.

  • starakajla 15.03.2024.

    Protjerašmo Srbe ostade nam HDZ, iza Srba ostade bar nešto iza ADZa ostade pusta raseljena zemlja opljačkana, osiromašena i poharana .

Komentiraj...
Vidi sve komentare