To je to što me zanima!

Novinare su uoči Eurovizije u Azerbajdžanu napali policajci

Dvojicu novinara napalo je 25 policajaca i državnih službenika, a nekoliko drugih novinara je pobjeglo nakon što su ih policajci pokušali napasti azerbajdžanske vlasti
Vidi originalni članak

Amnesty International je izvijestio u utorak kako azerbajdžanske vlasti moraju temeljito istražiti nasilni napad na novinare, koji su prošle srijede pokušali snimiti nezakonito rušenje kuća u predgrađu glavnog grada Bakua. Dvojicu novinara napalo je 25 policajaca i državnih službenika, a nekoliko drugih novinara je pobjeglo nakon što su ih policajci pokušali napasti. 

- Bilo je za očekivati da će se vlasti uzorno ponašati s obzirom na to da se bliži Eurovizija i prizori iz Bakua uskoro će obići svijet - izjavio je John Dalhuisen, direktor Amnesty Internationala za Europu i središnju Aziju. 

Dodao je kako je očito da azerbajdžanska vlast pokušava spriječiti bilo kakvo negativno novinsko izvještavanje prije Eurovizije, koja će biti u svibnju. Novinarka Gunay Musayeva, koja je također bila na mjestu sukoba, kazala je kako su njoj uzeli kameru i novinarsku akreditaciju te su je udarali i sve ih vrijeđali.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • MLADEN_5 26.04.2012.

    Nisu policajci na euroviziji , vec stimaci glasnih zila.

  • MLADEN_5 26.04.2012.

    Udri u tamburu.

  • MLADEN_5 24.04.2012.

    Htjeli su cut , kako novinari "pjevaju".

Komentiraj...
Vidi sve komentare