To je to što me zanima!

'Novinarki poklanjam imovinu koja nije u imovinskoj kartici'

Premijer je kod javnog bilježnika potpisao izjavu kojom se obvezao pokloniti svu svoju imovinu glavnoj urednici dnevnog lista "Oslobođenje", Vildani Selimbegović
Vidi originalni članak

Premijer FBiH Nermin Nikšić u ponedjeljak je kod javnog bilježnika potpisao izjavu kojom se obvezao pokloniti svu svoju imovinu koju nije naveo u imovinskoj kartici glavnoj urednici dnevnog lista "Oslobođenje", Vildani Selimbegović.

Nikšić je imovinsku karticu predao Centralnoj izbornoj komisiji BIH 2010. godine, a novinarka tvrdi da Nikšić posjeduje dodatnu imovinu koju nije prijavioobjavio je Ured za odnose s javnošću vlade FBIH. To se posebno odnosi na stan u Neumu za koji novinarka tvrdi da ga Nikšić nije naveo u imovinskoj kartici. 

Nikšić navodi da je jedina razlika u odnosu na imovinsku karticu koju je predao 2010. godine to da je stan u Sarajevu koji je tad posjedovao prodao i kupio drugi stan, također u Sarajevu.

 -To sam uradio novcem od prodaje starog stana i komercijalnog kredita koji sam podigao, te se ova moja izjava ne odnosi na taj stan - pojasnio je Nikšić.

Podsjećamo, građani BiH koji već danima prosvjeduju zbog lošeg stanja u zemlji kao jedan od glavnih zahtjeva navode ostavku premijera Nikšića.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • varešak 18.02.2014.

    a šta je sa imovinom koja je na srodnicima

  • POTPEC 17.02.2014.

    Ima li šta za mene.

  • little John 17.02.2014.

    He he, mogla bi ona dobiti još nešto što nisi prijavio

Komentiraj...
Vidi sve komentare