To je to što me zanima!

Novo klizište u Zagrebu: Prijeti pad hrasta, evakuirali 11 ljudi

Zbog klizišta postoji opasnost pada hrasta. Policija je izvijestila kako je zbog toga evakuirano 11 stanara, deset ih je kod rodbine i jedna starija osoba je u bolnici
Vidi originalni članak

U Zagrebu, na adresi Radićevo šetalište broj 28 u subotu navečer aktiviralo se manje klizište. Pokrenuto tlo je za sobom povuklo hrast koji prijeti dvjema kućama. Zagrebačka policija je izvijestila kako je zbog toga evakuirano 11 stanara, deset ih je kod rodbine i jedna starija osoba je u bolnici. 

- Na teren su izašli dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za graditeljstvo i izgradnju grada. Zbog nepristupačnog terena vatrogasci nisu u mogućnosti večeras srušiti hrast, te će ga pokušati srušiti u nedjelju ujutro. Hrvatske šume su vlasnici parcele, ali budući da nemaju dežurnu službu do utorka ne mogu izaći na teren. Ured za upravljanje u hitnim situacijama je obiteljima koje stanuju u ugroženim kućama  ponudio smještaj, no oni će se smjestiti kod prijatelja i rodbine - priopćio je u subotu navečer zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Policija je ogradila ugroženo područje, a Gradska plinara Zagreb će preventivno isključiti plin.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • transmiter 02.04.2013.

    Pa vjerovatno se zna tko je potpisivao građevinske i uporabne dozvole.Kaj mislite gdje im je mjesto.

  • tomopit 01.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • WOMANIZER 31.03.2013.

    toga sve više u zadnje vrijeme! :/

Komentiraj...
Vidi sve komentare