To je to što me zanima!

Novo poglavlje: HŽ se dijeli na tri zasebne i samostalne tvrtke

Iz HŽ-a navode da se od četvrtka otvara ''novo poglavlje u povijesti željeznica, jer će postojati tri zasebne i samostalne tvrtke, koje će tražiti novu priliku za poslovanje
Vidi originalni članak

Strukturni dio promjena sustava HŽ Holdinga koje su predviđene Programom restrukturiranja je završen te od četvrtka počinje nova faza u organizacija željeznica u Hrvatskoj, piše HRT

Postojat će tri zasebne tvrtke HŽ Infrastruktura, HŽ Putnički prijevoz i HŽ Cargo. HŽ Infrastruktura će se baviti obnovom i modernizacijom pruga te upravljanjem prometom, a njezino će redovito poslovanje, u skladu sa Zakonom o željeznici, financirati državni proračun.

HŽ Putnički prijevoz će  biti operator putničkog prijevoza. Cilj tvrtke je održivo tržišno poslovanje uz minimalne subvencije iz državnog proračuna za pruge koje su u javnom interesu, a čiji prihod ne pokriva troškove.

HŽ Cargo će brinuti za teretni prijevoz čiji je cilj poslovanja održivo tržišno poslovanje na liberaliziranom tržištu, bez subvencija iz proračuna, navodi se u priopćenju iz HŽ-a.

Iz HŽ-a navode da se od četvrtka otvara ''novo poglavlje u povijesti željeznica, jer će postojati tri zasebne i samostalne tvrtke, koje će tražiti novu priliku za poslovanje na liberaliziranome tržištu željezničkih usluga''.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • MAGNUM_2 01.11.2012.

    Uzeli su Europski sistem Tako je Europa razj....a Jugu najprije je rastavila na parčad a sada uništava dio po dio. Ta ko će naši ministri sa HŽ-om, podjeli na male komade i sa tri kratka UNIŠTI

  • Šarlota 01.11.2012.

    Osmislili su kako pretakati iz šupljeg u prazno, a pri tome puniti svoje đepove.

  • zahtjevna 01.11.2012.

    Vlada dala i suglasnost HŽ-u Cargu da se zaduži kod Zagrebačke banke za 15,4 milijuna kuna kako bi kupio sporni kolosijek- no, oni imaju pravo služnosti tim kolosijekom, što znači njegovo besplatno korištenje. A ideje o toj kupnji potekla je od potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, koji je time riješio problem neisplate plaća za radnike te tvrtke u vlasništvu Roberta Ježića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare