To je to što me zanima!

Novo poskupljenje: HRT je povisio pristojbu na 80 kn

Nameti rastu: Od prvog ožujka građani će HRT-u plaćati dvije kune skuplju pristojbu. Iz HRT-a se pravdaju kako to nije njihova autonomna odluka
Vidi originalni članak

Visina RTV pristojbe određena je Zakonom o HRT-u u iznosu od 1,5 posto prosječne neto plaće zaposlenih u Hrvatskoj u prošloj godini. Državni zavod za statistiku objavio je da je prosječna plaća lani iznosila 5331 kunu, a u skladu s time Ravnateljstvo HRT-a utvrdilo je novi iznos pretplate. Ona će od 1. ožujka iznositi 80 kuna, odnosno dvije kune više nego do sada. 
- HRT ne odlučuje o visini pristojbe niti odluku o povećanju donosi autonomno. Visina pristojbe regulirana je zakonom - rekao je Danko Družijanić, glasnogovornik HRT-a, pravdajući svoju kuću zbog povećanja nameta tijekom financijske krize. Svakoga mjeseca TV pretplatu plaća oko milijun ljudi. Nakon poskupljenja plina, a sad i pretplate, prema najavama, od travnja će poskupjeti i struja. Uz krizni porez i povećani PDV građani svakog mjeseca jedva spajaju kraj s krajem, a broj nezaposlenih na Zavodu za zapošljavanje raste.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • darabubamara 26.02.2010.

    banako uz max tv moraš plaćati i rtv pristojbu

  • Puh 26.02.2010.

    pa kaj se čudite, treba platiti sve te velike otpremnine za \"jadnike\" koji su otišli sa hrt :(

  • purgerkuzma 26.02.2010.

    Organiziram turističko putovanje u Grčku za sve Hrvate da vide kako se izboriti za svoje dostojanstvo ikako maknuti ono što je trulo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare