To je to što me zanima!

'Lopovi, lopovi': Omišani su ljuti jer se prebrojavaju glasovi

Lokalni HDZ je zatražio novo prebrojavanje jer je Kovačić osvojio samo 72 glasa više od njihovog kandidata Škaričića. Građanima Omiša nije se svidio potez HDZ-a
Vidi originalni članak

Nakon Splita i Belišća i u Omišu su se ponovo prebrojavali glasovi drugog kruga lokalnih izbora, i to nakon što je to zatražio lokalni HDZ, javlja Dnevnik.hr

Naime, dugogodišnjeg gradonačelnika Omiša, HDZ-ovog Ivana Škaričića, pobijedio je nezavisni kandidat Ivan Kovačić. Kovačić je osvojio 49,75 posto glasova, a Škaričić 48,83 posto. Odnosno, Kovačić je osvojio 72 glasa više. 

Budući da je nevažećih listića bilo 112, u HDZ-u su vjerojatno procijenili da bi se trebalo ponovno prebrojati glasovi. 

Stotine građana nezadovoljno prebrojavanjem

No, s tim se nisu složili građani Omiša. Naime, kako piše Dnevnik.hr, ispred zgrade gradske uprave okupilo se više stotina građana koji su nezadovoljni odlukom o novom prebrojavanju glasova skandirali 'lopovi, lopovi'. 

Navodno da pobjednički kandidat Ivan Kovačić uopće nije bio obaviješten o prebrojavanju, a ono je započelo bez prisutnosti predstavnika njegove liste koji su tek naknadno, na vlastiti zahtjev, ušli u zgradu. Uz to, navodno da o novom prebrojavanju nije bilo obaviješteno ni Županijsko izborno povjerenstvo, pa je riječ i o proceduralnoj pogrešci.

Kovačić ostaje pobjednik izbora?

Ipak, sve je prošlo bez većih incidenata, objavljeno je u Dnevniku 3 HRT-a. Rezultati novog prebrojavanja potvrdili su rezultate prvog. Barem je tako rekao pobjednik Kovačić.  On je potom smirio građane koji su se tada razišli.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Mladen Matanic 05.06.2013.

    neka broje ako je to zakonom propisano

  • oba su pala 05.06.2013.

    hdz, držite se starčadi iz sela... oni su ipak manje informirani, to je vaša sreća. Otud su i pobjede u županijama, spasili seljaci( ne vrijeđam ih što su sa sela, i ja sam, ali čitam i dobro pamtim, lopovima nikad neću zaboraviti ). U kojem to većem gradu imate vlast? Najveći Šibenik, pobjedu donijela sela: Konjevrate, Perković,Danilo, Boraja itd ...ajme. Ista priča i u Zadru...ostali gradovi doviđenja, pa čak i Split, gdje je mobilizacija maksimalna po istočnim nelegalnim kotarevima Imoćana i Hercegovaca. UZALUD VAM TRUD SVIRAČI. Dosta je više.

  • JacquesDerom 05.06.2013.

    Opet sukob sela i grada. Skaricic je bio gradonacelnik zahvaljujuci glasovima onih iz okolnih sela dok su gradjani Omisa bili za nekog drugog...

Komentiraj...
Vidi sve komentare