To je to što me zanima!

Novo suđenje za ubojstvo Jelene Ivanišević (21)

Švedsko tužiteljstvo traži doživotnu robiju za ubojicu Jelene Ivanišević iz Otočca. Ministrica je poništila presudu pa je tužitelj iznio nove dokaze
Vidi originalni članak

Na tri nova sudska ročišta u švedskom gradu Göteborgu javni je tužitelj ponovio stare i iznio nove dokaze. Na njima temelji zahtjev da ubojica Jelene Ivanišević (21) iz Otočca zaslužuje doživotni zatvor. Ubojicu, Indijca Venkateshwara Reddya Pullagurlu (24), na prvotnom su suđenju osudili na 11 godina zatvora. Osim Jelenine obitelji, presudom su bili šokirani mnogobrojni švedski istražitelji, pravnici i suci. Javni je tužitelj protestitrao kod ministrice pravosuđa. Ona je poništila presudu, naložila novo suđenje te predmet dodijelila drugom sucu.
- Policija i tužitelj dokaze da je Jelena silovana i mučki ubijena iznijeli su na 900 stranica. Ubojičin odvjetnik zatražio je psihijatrijsko vještačenje. Pokušava ga spasiti doživotne robije neuračunljivošću - rekao nam je Željko Ivanišević (24), brat ubijene Jelene. Sudac je vještačenje prihvatio. Nova se presuda očekuje za dva tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • studentica medicine 02.10.2007.

    Jelenu vise nista ne moze vratiti, ali nadam se da ce pravda(ako je ima) ovog puta biti zadovoljena-> takvi stvorovi ne zasluzuju da zive, ali to bi im bila preblaga kasna..Trebalo bi ga muciti kao u srednjem vijeku-> zavezati za stolicu i pustiti da mu voda kapa kap po kap na glavu..

  • Lord Byron 01.10.2007.

    Treba zatvoriti tog manijaka zauvijek! Da se mene pita stolica bi bila ZAKON!

Komentiraj...
Vidi sve komentare