To je to što me zanima!

Nožem na učenice: Dječak napao prijateljice iz škole

Mladi je nasilnik djevojčicama prvo prijetio. Jednu je potom hrđavim nožem zarezao po licu, a drugu po vratu. Roditelji ih otad više ne puštaju u školu
Vidi originalni članak

Ozljede nisu velike, ali riječ je o hrđavom nožu i zato smo djevojčice odveli na Hitnu. Moglo je završiti i tragično. Zbog toga smo mi, roditelji djevojčica, odlučili da one do daljnjeg neće ići u školu. U šoku su. Očekujemo od ravnatelja i nadležnih institucija da nešto poduzmu i da primjereno kazne dječaka koji je napao našu djecu. Ako ništa ne učine, spremni smo ići i do ministra znanosti Dragana Primorca. Zasad ne razmišljamo o tužbi. Ravnatelj je obećao da će angažirati zaštitara koji će paziti da ne bude incidenata blizu škole, kaže otac jedne od napadnutih djevojčica Zdenko Korda (43).
Njegovu je kćer učenik istog, šestog razreda osnovne škole Don M. Pavlinovića u Metkoviću, zarezao nožem.
Najprije je njoj i prijateljici zaprijetio, a potom ih je napao i ozlijedio nožićem. Navodno ih je nagovarao da zajedno pobjegnu sa sata prirode. One su odbile. Njemu je to bio motiv da ih brutalno napadne. Potom ih je dočekao poslije nastave u uličici nedaleko od škole, gdje ih je zarezao nožem i lakše ozlijedio, jednu u vrat, a drugu po licu. Po školi kruži priča da je on i ranije nosio nož na nastavu i prijetio drugim učenicima. Prema riječima školske podvornice, ravnatelj Pero Jakić odbio je razgovor za novine i naložio da nakon izlaska novinara zaključaju vrata škole. Ni otac druge djevojčice, T.V, ni otac dječaka koji je napao djevojčice, Ž.E., nisu htjeli davati nikakve izjave.
- Slučaj je prijavljen i očevid je obavljen. Policija je podnijela izvješće Centru za socijalnu skrb, koji će s roditeljima i školom rješavati problem - kažu u policiji.

I PRIJE DOLAZIO S NOŽEM U ŠKOLU

Zdenko Korda (43) kaže da njegova kći nije ranije imala problema s razrednim kolegom koji ju je napao nožem. Odlučio je da kćer do daljnjeg neće slati na nastavu. Od ravnatelja traži da oštro kazni maloljetnog napadača. Ravnatelj škole ni roditeljima djevojčica niti novinarima nije htio otkriti na koji će način i hoće li uopće sankcionirati nasilnog učenika. Za tog su dječaka i ranije pričali da je u školu dolazio s oštrim nožićem te je i ranije, navodno, prijetio kolegama.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • BUDA 08.11.2008.

    To treba odmah ubit da se ne množi

  • Zerlu 07.11.2008.

    dok se ministri i vlada bave raznim \"pusenjima\" i ulascima u EU.. klinci ubijaju po ulicama i skoli.. uvesti zakon za sve isti.. kakvi maloljetnici i ostale fore, neka leze 20-30 godina, imaju vremena zanat izuciti, mozda i fakultete..

  • muskarac 07.11.2008.

    a neznam baš jeli ga se isplati izmlatit (onako filno skinit mu gaće i posteno ga istuć da mu se guza žari misec dana)NA TO SU I RODITELJI I USTANOVE ZAKASNILI MISLIN DA ON VEĆ ZNA SVOJU JADNU BUDUĆNOST.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare