To je to što me zanima!

Horor u Parizu: Napao sjedište policije i nožem je ubio četvero

Napadač naoružan nožem u sjedištu je policije napao i ubio jednu policajku i tri policajca. Policija ga je ubila u samoobrani, a napadač je inače 20 godina radio u obavještajnom odjeljenju policije...
Vidi originalni članak

Naoružan napadač nožem je napao policajce u četvrtak u policijskoj postaji u Parizu. Ubio je četvero ljudi - jednu policajku i tri policajca, javlja Le Parisien

Policija ga je ubila u samoobrani, javljaju francuski mediji. 

Centar Pariza je blokiran, a napad se dogodio u 13 sati, u uredima i dvorištu zgrade policije. 

Napad se, piše BBC, dogodio dan nakon što je francuska policija krenula u štrajk zbog sve učestalijih napada na policajce i zbog rastuće stope samoubojstava među policijskim službenicima. Naime, od početka godine samoubojstvo je počinilo 50 policajaca. 

Francuski ministar unutarnjih poslova Christophe Castaner nalazi se na mjestu događaja, kao i francuski predsjednik Emmanuel Macron te premijer Edouard Philippe. 

Pariška gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo na Twitteru je potvrdila da je u napadu ubijeno 'nekoliko ljudi', a predstavnici policijskog sindikata su objavili da je napadač 45-godišnjak koji je 20 godina radio u obavještajnom odjeljenju policijskih snaga.

Prema predstavniku policijskog sindikata, Christopheu Crepinu, između napadača i njegovog nadređenog bilo je tenzija. 

- Misliim da u pitanju nije teroristički napad, izjavio je Crepin.

Francuski BFMTV javlja da je napadač dva policajca ubio u uredima, jednog na stubištu, a četvrtog u dvorištu. Tamo je i sam ustrijeljen. 

Francuski BFMTV: 'Napadač u policijskoj postaji u Parizu nedavno je prešao na islam'

Četrdesetpetogodišnji policijski zaposlenik koji je u četvrtak ubio četvero svojih kolega u pariškom policijskom stožeru nedavno je prešao na islam, objavila je francuska televizija BFM TV. 

BFM TV je rekla da je napadač prešao na islam prije 18 mjeseci.

Dužnosnici nisu ništa rekli o motivima za napad, ali su rekli da još nastoje otkriti postoji li povezanost s terorizmom.

Napadač je ubio nožem tri policajca i administrativnu službenicu u zgradi stožera prije nego ga je ustrijelio policajac, rekao je pariški tužitelj Remy Heitz.

Još jedan osoba je ranjena i operiraju ga.  

Napad se dogodio u policijskm stožeru u povijesnom središtu prijestolnice, blizu katedrale Notre Dame, gdje je sjedište nekoliko glavnih uprava pariške policije.

Napadač je radio u Obavještajnoj upravi policijske prefekture, u informatičkoj službi i bio je invalid.

"Osumnjičenik je počeo napad u svom uredu iz kojeg je izašao i nastavio napad na drugim mjestima u zgradi prefekture", rekao je Loic Travers, čelnik sindikata Saveza nacionalne policije, za BFMTV.

 

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Zdravlje JeU Vama 04.10.2019.

    Napadać u policijskoj stanici u Parizu izgleda nema ni imena niti prezimena niti nacionalost. Jednako kao i uhićeni huligani-najamnici koji su za velikosrpske kune odradili igrokaz napada na lokalne srbe iz okolice Knina. Policija nije javno objavila njihova imena. 'Hrvatski' mediji to nisu ni zatražili. Zaključak: te huligane vladajući drže u pričuvi za neku novu antihrvatsku provokaciju.

  • singsing 04.10.2019.

    Religija mira

  • vjačo 04.10.2019.

    znam, znam, znam, sada će svi samo zbog činjenice da je napadač prešao na islam prije 18 mjeseci graknuti da se radi o islamskom teroristi i biti će u pravu

Komentiraj...
Vidi sve komentare