To je to što me zanima!

'Nuklearno naoružanje nije prihvatljivo, nadamo se da će svijet uskoro biti bez njega'

Papa Franjo i premijer Japana, jedine zemlje čije je stanovništvo pogođeno atomskom bombom, susreli su se u srijedu kako bi razgovarali o zajedničkoj nadi - svijetu bez nuklearnog naoružanja.
Vidi originalni članak

Franjo i Fumio Kishida razgovarali su pola sata u Vatikanu, nedugo prije papine audijencije pred tisućama ljudi na Trgu svetog Petra. 

„Razgovarali su o nuklearnom naoružanju i kako je njihovo korištenje i posjedovanje neprihvatljivo“, rekao je glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni.  

U odvojenom priopćenju Vatikana stoji kako se u kasnijem razgovoru s najvišim diplomatima te države posebna pažnja dana ratu u Ukrajini, „naglašavajući hitnost dijaloga i mira i izrazivši nadu“ u svijet bez nuklearnog naoružanja.

ZASAD NE IDE U KIJEV Papa Franjo: Patrijarh Kiril mi je 20 minuta čitao opravdanja za rat. Putin me ne želi vidjeti...

Otkad je Rusija 24. veljače napala Ukrajinu Franjo je nekoliko puta govorio o prijetnji nuklearnog rata kao posljedici tog sukoba. 

Franjo se s Kishidom sastao na dan kad je rusko ministarstvo vanjskih poslova najavilo sankcije protiv 63 japanska dužnosnika, uključujući i premijera, zbog „neprihvatljive retorike“ protiv Moskve. 

ZGROŽEN POKOLJEM CIVILA Papa Franjo osudio ubijanje civila u Ukrajini: 'To su sile zla'

Papa je tijekom svog posjeta Japanu 2019. posjetio Hiroshimu i Nagasaki, gradove na koje je SAD 1945. bacio atomske bombe, pa pozvao svjetske čelnike da osiguraju da se nuklearno oružje više nikad ne koristi. 

Franjo podržava sporazum Ujedinjenih naroda o zabrani nuklearnog naoružanja te smatra da je čak i njihovo posjedovanje, radi odvraćanja neprijatelja, nemoralno. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • eho_ 04.05.2022.

    Ahhhh🙄

  • Dalibor0704 04.05.2022.

    Sanjaj i dalje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare