To je to što me zanima!

O. Rehn: Ako Hrvatska ne riješi ZERP, neće u Uniju

Ako Hrvatska uskoro ne riješi pitanje ZERP-a može se pozdraviti sa skorašnjim ulaskom u Uniju, izjavio je europski povjerenik za proširenje Rehn
Vidi originalni članak

Ako Hrvatska ne riješi ZERP može se pozdraviti sa skorašnjim ulaskom u Uniju, izjavio je europski povjerenik za proširenje Olli Rehn. Premijer Ivo Sanader je obećao Rehnu da će Hrvatska veliku većinu reformi riješiti do kraja ove godine, no priznao je da bi ZERP mogao zadavati probleme. Premijer sumnja da će do kvadrilateralnog sastanka na temu ZERP-a uopće doći te da bi u tom slučaju pristupanje Hrvatske Europskoj uniji bilo odgođeno. To je potvrdio i sam Rehn ponovivši da bi se rješenje trebalo pronaći u duhu Europske unije.
Nakon Rehnovog ultimatuma Rehna šef SDP-a Zoran Milanović kaže da se to uopće nije smjelo dogoditi.
-Ovo je nepotrebna blamaža. O tome smo trebali ranije svi zajedno razgovarati u Saboru - rekao je Milanović. Ponovno je pozvao premijera da se u Saboru otvori rasprava i sagleda kako da Hrvatska izađe iz situacije u koju nas je, ističe, dovela neodgovorna politika ove Vlade.
-Spremni smo podnijeti teret odgovornost za stvari koje su pred nama, ali ne možemo dok se Sanader skriva, a sve ovo o čemu je govorio Rehn njemu je već dugo poznato - izjavio je Milanović.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • god of war 06.03.2008.

    ma jebala vas unija europska...ja bi to posla u 1000000 PM,pa ćeš vidjet kako oni nama dolaze a ne mi njima....to je sramota da si moraš dopustit da neka prljava,bolesna,usrana slovenija tebi ultimatume daje i kenja ti o nekom moru,nedlju ti jebem,a oni od mora udaljeni ka srbija od kosova!! i reci jeli sve poludilo!!!?? ma potrat sve u PM!! da imamo našu državu i mi sami sebi šefofi.....

  • kameni 06.03.2008.

    j.... vas europa možemo mi bez njih ,šta fali švici a nemaju ni jadran ni plodne ravnice ,a bogami imamo mi puno toga više od europe pa okrenimo se melo i pogledajmo.

  • Gnome 06.03.2008.

    Udrugabu, odličan članak! Bravo majstore!

Komentiraj...
Vidi sve komentare