To je to što me zanima!

O slučaju svastika: Hitler ne dolazi slučajno na stadione

U novom broju tjednika Express pročitajte analizu kako je duboka društvena kriza omogućila da svastika postane normalna stvar po zidovima i stadionima
Vidi originalni članak

Kukasti križ na Poljudu označava klimaks onoga što se njeguje u domaćim zabitima, na zatvorenim stranačkim sjednicama i privatnim dernecima izbornih pobjednika. Za političare rođene u SFRJ to je doista samo prigodni folklor koji po potrebi lako mogu promijeniti. Za njihovu djecu baš i nije.

Dok “nadležne institucije sistema” tragaju za identitetom poljudskoga dizajnera, vodeći politički mozgovi HDZ-a i SDP-a nešto bi konačno trebali naučiti o opasnoj naravi države koju su zgrabili u svoje ruke. Izmiče posljednjim snagama kontrole - to alarmira kukasti križ.

Za početak netko bi trebao generacije kojima je samostalna Hrvatska samorazumljiva podučiti da nacifašizam nije mašinerija koja jedino satire Židove. Treba ih naučiti što znači poklič "Za dom spremni".

No, povijest je pokazala da na ovim prostorima mladost ne može odoljeti privlačnosti nacističke etike. Skandale sa svastikom radila je i partijska omladina, a godina 1990. samo je potvrdila da je politici svejedno ispovijeda li jedno ili drugo kad su u pitanju plaćeni i štićeni politički položaji.

U novom broju tjednika Express pročitajte detaljnu analizu kako je duboka društvena kriza omogućila da svastika postane normalna stvar po zidovima i stadionima, zašto je nacistička ideologija toliko privlačna mladima, te zbog čega nove generacije moraju znati što znači svastika, a što poklič "Za dom spremni".

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Dracubecca 21.06.2015.

    j....vas ta svastika više

  • 21.06.2015.

    Moj komentar je realan a to što vrijeđa one koji su išli puno u školu a malo naučili to je njihov problem,također pozdrav za dom spremni je iz opere Nikole Šubić Zrinskog ili bi možda sada netko i umjetnost mijenjao,stvarno žalosno ili jadan i nemoćan

  • 21.06.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare