To je to što me zanima!

'O tezama slovenskih medija saznali smo upravo iz medija'

Slovenija je prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, poručuju iz Ureda predsjednice
Vidi originalni članak

Predsjednica Republike nije, te nikada ne bi ni tražila da se neka tema povuče iz slovenskih medija, ni izravno, ni preko posrednika. O tezama slovenskih medija doznala je upravo iz samih medija.

Činjenica jest kako je Slovenija prekršila arbitražni sporazum i time međunarodno pravo, a što je rezultiralo propašću arbitraže. Riječ je o pravosudnom skandalu, a ne o obavještajnoj problematici, te odbacujemo ovaj pokušaj zamjene teza - kazali su iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović na navode o pokušajima utjecaja hrvatske vlade na slovenske medije.

VLADA O NAVODNOJ ŠPIJUNAŽI Odbacujemo navode o pokušaju utjecaja na slovenske medije!

Konkretno, slovenski mediji objavili da je SOA 2015. godine prisluškivala bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovensku dužnosnicu Simone Drenik, te da je da je prvi čovjek Styrije u Hrvatskoj Ivan Tolj pokušao spriječiti objavljivanje njihovih članaka, iz SOA-e su na Hinin upit komentirali da su to netočne i tendenciozne konstrukcije. 

- Kao što smo već ranije naveli, SOA ne komentira medijske spekulacije, ali vas izvješćujemo da su objave 24ur koje se tiču SOA-e netočne i tendenciozne konstrukcije. Radi se o nastavku medijske kampanje pojedinih medija u BiH kojima se željelo kompromitirati SOA-u i Republiku Hrvatsku lažnim optužbama o novačenju salafita za krijumčarenje oružja u BiH i nezakonitom djelovanju SOA-e protiv susjednih država - stoji u odgovoru SOA-e na upit Hine. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • alfonz 10.04.2019.

    Poštovana Predsjednice kada god je nešto škakljivo u lošem smislu za samoga političara ili njihovu stranku, isti ništa više ne znaju od nas sitno zube stoke koja lupandra po kompjuteru da pročitamo novine(jer nemamo novca za kupiti original novine) i tu istu vijest saznamo prije predsjednice.Pa neka umjesto soe,uskoka i pnuskoka za obavještajce angažira novinare. Dok je poštovana Predsjednica saznala vijest iz tiskovina vjerujem da su Slovenci u pravu.

  • black_cat 10.04.2019.

    Bla, bla, bla, pricas bez veze, ne vidim, ne čujem, ne, ne, nisam k'o prije, lud da ti vjerujem, sve što dala si ti, ne želim imati.....♫♫♫🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶🎶

  • papilon100 10.04.2019.

    Kad ste dosli mislio sam napokon ,danas svacam opet sabotaza i pricam ti price.Umjesto jasan i hrabar stav u hrvatskom interesu kamilica.Greske u koracima uzet Seksa ko savjetnika koji vam ga onda dobro spustio i pobjego ko trojaski konj da mu posinak ko uhljep sabotira hrvatsku po EU.Najbolji udbasi mjenjaju svoja imena u njemacka itd itd.Zatim susret sa Vucicem su hrvatsku unazadili 100 godina i nikom nista.Pa zasto kazneno negonite one suce Francuza i Njemca koji uzeli mito zasto

Komentiraj...
Vidi sve komentare