To je to što me zanima!

Obama u Indiji želi otvoriti tržište za oporavak ekonomije

Prije odlaska u Indiju Obama je govorio o nužnosti za većom prisutnošću SAD-a na indijskom tržištu, kao dijelu nastojanja da se udvostruči američki izvoz za 5 godina
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama stigao je u subotu ujutro u indijski grad Mumbai, koji je prva postaja na azijskoj turneji gdje će u 10 dana obići četiri države. Mumbai je veliko financijsko središte i očekuje se kako će u središtu trodnevnog boravka u gradu biti poslovni razgovori i trgovina. S Obamom je u Indiju doputovalo i nekoliko stotina vodećih poslovnih ljudi, javlja CNN. Prije odlaska u Indiju, govorio je o nužnosti za većom prisutnošću SAD-a na indijskom tržištu, kao dijelu nastojanja da se udvostruči američki izvoz u sljedećih pet godina i oporavi domaća ekonomija, prenosi BBC.

Obama sa suprugom odsjeda u hotelu Taj Mahal, koji je bio u središtu opsade u studenome 2008. godine. Susrest će se sa preživjelima iz terorističkog napada u kojem je ubijeno 164 ljudi, a odao je počast žrtvama.

Sastat će se i s premijerom Manmohanom Singhom u New Delhiju te će se obratiti i nacionalnom parlamentu. William Burns iz američkog State Departmenta izjavio je kako je jasno da je Indija strateški interes SAD-a zbog svog rasta, snage i napretka na globalnoj razini. 

Nakon Indije, Obama će posjetiti Indoneziju, a potom ide na susret G20 u Južnoj Koreji i skup zemalja APEC-a (Azijsko-pacifička gospodarska suradnja) u Japanu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare