To je to što me zanima!

Obama u Joplinu: Niste sami, SAD vam neće okrenuti leđa

Američki predsjednik je stanje u gradu Joplinu ocijeni kao nacionalnu katastrofu. Dok je prolazio gradom rukovao se s građanima koji su stajali kraj razorenih kuća
Vidi originalni članak

Razrušeni Joplin kojeg je pogodio snažni Tornado u nedjelju je posjeti predsjednik Barack Obama. Sa svoje europske turneje odmah je otišao u Joplin gdje se sastao s građanima koji su ostali bez svojih domova. Preživjele je pokušao uvjeriti kako neće biti zaboravljeni.

- Znam da će ožiljci ostati, no bit ćemo stalno uz vas sve dok zajednica Joplina opet ne bude na nogama. Nećemo vam okrenuti leđa i to nije samo moje obećanje, već obećanje cijele Amerike. Cijelom svijetu pokazali ste što znači zajedništvo - govorio je Obama građanima Joplina. 

Stanje u Joplinu Obama je ocijenio kao nacionalnu tragediju. Dok je prolazio gradom rukovao se sa stanovnicima koji su stajali kraj svojih uništenih kuća. Predsjednika je u posjetu tom gradu koji broji 50.000 stanovnika pratio guverner Missourija Jay Nixon, piše New York Times. U razornom tornadu poginulo je 142 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • crotemplar 30.05.2011.

    sad bar imaju scenografiju za neki film katastrofe....

  • hawktheman 30.05.2011.

    SAD vam neće okrenut leđa ,nikako dok god bude imao neku korist od vas ...dakako hahah...jadni obamo....

Komentiraj...
Vidi sve komentare