To je to što me zanima!

Obamin posjet povećao izglede za ostanak V. Britanije u EU

Koeficijenti na kladionicima zabilježili su oštar zaokret u korist ostanka Britanije u Europskoj uniji nakon snažne poruke američkog predsjednika Baracka Obame
Vidi originalni članak

Koeficijenti na kladionicima zabilježili su oštar zaokret u korist ostanka Britanije u Europskoj uniji nakon snažne poruke američkog predsjednika Baracka Obame, ali su pristaše izlaska iz Unije upozorili drugi tabor da ne počnu prerano veseliti.

Obama je za posjeta Londonu u subotu rekao da će se Velika Britanija naći "na kraju reda" za trgovinski sporazum sa SAD-om ako izglasa izlazak iz Europske unije 23. lipnja te da bi bila sigurnija i utjecajnija kada bi ostala u Uniji.

Nakon njegove neočekivane snažne intervencije, vjerojatnost izglasavanja ostanka u Uniji naglo je porasla na oko 75 posto, pojkazuju koeficijenti kladionice Betfair.

Pitanje ostanka ili izlaska iz EU-a podijelilo je vladajuću Konzervativnu stranku. Dok premijer David Cameron vodi kampanju za ostanak, šest njegovih ministara i veliki dio zastupnika njegove stranke otvoreno vode kampanju za izlazak.

Zagovornici Brexita su uzvratili preko konzervativnog gradonačelnika Londona Borisa Johnsona koji je pokušao osporiti Obamine argumente.

"Reći da moramo ići na kraj reda, meni je to smiješno kada je zapravo pravi razlog što nismo postigli trgovinski sporazum sa SAD-om baš to što smo dio EU-a", rekao je za televiziju ITN.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • biberrr 26.04.2016.

    Ne interesira me GB,radije me informirajte kada će referendum za izlazak Hrvatske iz EU?

  • istraživač40 25.04.2016.

    list Oslobođenje BIH piše:Obama će tokom svoje pete posjete Njemačkoj uglavnom voditi razgovore o ekonomskim temama, sa akcentom na Sporazum o transatlanskoj trgovini i partnerstvu, koji je bilo predmet masovnih protesta proteklih dana u Njemačkoj i ostatku Evropske unije

  • Nikola Jankovic 25.04.2016.

    "referendum" je i onako odlučen, kao što je bio odlučen škotski, gdje su ulice bile pune onih koji traže otcjepljenje i najednom je "tiha većina" pobijedila, kao što je odlučen naš referendum o pristupu EU, kada su mijenjana referendumska pravila (referendum o NATO-u nikada nismo niti imali....Ova predstava, ova "božanstvena komedija" za mase, je zapravo igrokaz o prividu demokracije i kako bi kladionice mogle ubrati još koju funtu....to je sve. Znam da postoje oni neuki koji još misle da nekoga biraju, na nešto utječu....Merkelica vodi politiku koja je u potpunoj suprotnosti sa voljom naroda, dovlači izbjeglice iako su nijemci mahom protiv, francuska je ista, mi smo pak posebna priča - tko je ikada čuo za "našega" premijera i tko ga je ikada zaokružio na listi? Mario Monti je postavljen od "komisije" grčka je imala također "premijera" imenovanog od strane EU? ali to je "demokracija"

Komentiraj...
Vidi sve komentare