To je to što me zanima!

Obamu napustio Dennis Ross, glavni savjetnik za Bliski istok

Nagađa se da je Ross otišao zato što je izgradio odlične odnose sa židovskim zajednicama u SAD-u, koje su nezadovoljne predsjednikom Barackom Obamom
Vidi originalni članak

Samo godinu dana prije predsjedničkih izbora Baracka Obamu napustio je Dennis Ross, jedan od najvažnijih savjetnika u Bijeloj kući koji je bio zadužen za Bliski istok.

Odlazak Dennisa Rossa u trenutku kad su zaustavljeni mirovni procesi između Palestinaca i Izraela, a tenzije prema Iranu sve su snažnije, iznenadio je mnoge u Washingtonu.

Njegov pak komentar kako je “obećao supruzi da će samo dvije godine služiti u Obaminoj administraciji, u kojoj je ipak proveo tri godine” nije djelovao kao ozbiljan razlog. Američki mediji izvještavaju da je Ross odluku donio nakon ručka s čelnicima židovskih zajednica u Americi s kojima je održavao odlične odnose.

Nagađa se da su oni iskazali nezadovoljstvo Obaminim navodnim neprimjerenim komentarima izraelskog premijera Benjamina Netanyahua tijekom razgovora s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem.

Drugi izvori navode da je Bijela kuća primijetila da se Ross pretjerano približio izraelskom državnom vrhu što je, procijenili su, otežavajuća okolnost za američke napore u mirovnim procesima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • simbad1 12.11.2011.

    činjenica je da je obama srozao amrički autoritet u svijetu i amerika do sad u povijesti nije imala slabiji rejting.Obama je pokušao svojim blagim nastupima i pomirljivim govorima pridobiti dobar dio svijeta koji ih mrzi da promjene mišljenje..ali...."MALO MOREGEN" što bi rekao nama jako omrženi političar iz susjedstava kojeg hvala bogu više nema.Uvijek je BOLJE DA TE SE BOJE NEGO DA TE VOLE to je obama zaboravio..........neznam.......strah me slabe amerike!

Komentiraj...
Vidi sve komentare