To je to što me zanima!

Obersnel nije bio na suđenju riječkoj državnoj inspektorici

Rijeka: Biserku Gregorović terete da je dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta. Te informacije javljala je vlasnicima i za to dobivala darove
Vidi originalni članak

Riječi gradonačelnik Vojko Obersnel nije se pojavio na suđenju državnoj inspektorici Biserki Gregorović i još petero ljudi za zloporabu položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te za protuzakonita posredovanja. 

Suđenje je započelo u studenom prošle godine na riječkom Županijskom sudu.

Gregorović se tereti da je od siječnja do travnja 2011. od voditeljice pisarnice u Državnom inspektoratu u Rijeci Nevije Mišćak tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta za čiji nadzor nije bila ovlaštena. Te je podatke dostavljala vlasnicima obrta kako bi izbjegli prekršajnu odgovornost, a od njih je zauzvrat za sebe i gospodarske inspektore tražila i dobila zlatni nakit i druge darove. 

Gregorović, koja je sada u mirovini, tereti se za zloporabu položaja i ovlasti, poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i dva protuzakonita posredovanja.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • šiš 14.05.2013.

    Oslobodit će je nakraju zbog nedostatka dokaza-tako to kod nas biva. Još će ju promaknut.

  • europa 14.05.2013.

    Ma neka je i ona došla na red. Pred nekoliko godina ja se odlučim na rizik i otvorim obrt. Poplačam uredno državi sve takse dođe komisija pregleda radni prostor zaključi da je sve u redu i ja započmem sa radom da si zaradim dohodak.Nakon dva dana dolazi u kontrolu Biserka i pronađe da mi na cijeniku sve uredno stoji jedino tiskarskom greškom iza unosa broja nije upisano KN ili kuna.Ja naravno uvjeravam gđu. inspektoricu da če već sutra biti novi cijenik sa ispravljenim nedostatkom pa uostalom prekjuče je bila komisija koja takođe nije uočila taj nedostatak i dozvolila mi da započnem sa radom ali gđa. Biserka biva neumoljiva i kao poticaj za moj početak u poslu naplati mi kaznu. Zato mi je drago da je i nju ovo snašlo.

  • Capafiori 14.05.2013.

    A čime je to riječki gradonačelnik bio toliko zauzet da se nije stigao odazvati pozivu suda? Tlačenjem sugrađana? :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare