To je to što me zanima!

Obilježila stoljeće: Zagreb će Merkel dati počasni doktorat

Rektor Aleksa Bjeliš smatra da je njemačka kancelarka zaslužila ovu titulu jer je velika prijateljica Hrvatske. Povjerenstvo za dodjelu bi odluku trebalo donijeti u rujnu
Vidi originalni članak

Kancelarka Angela Merkel bila je stalni pokretač prijateljskog ozračja i podrške, i jednako tako mnogih korisnih inicijativa od velike podrške za Hrvatsku, napisao je u utorak članovima Senata Aleksa Bjeliš, rektor Sveučilišta u Zagrebu.

On je predložio da se njemačkoj kancelarki i doktorici fizike, dodijeli počasni doktorat zagrebačkog Sveučilišta. Time rektor želi obilježiti i godišnjicu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Povjerenstvo za dodjelu, na čelu s Viktorom Žmegačem, tu bi odluku trebalo donijeti u rujnu. Ako ga dodijele, Merkel će ući na popis počasnih doktoranata, među kojima su Nikola Tesla, Margaret Thatcher i Niels Bohr.

Njemačka kancelarka trebala bi doći u Dubrovnik već idući tjedan na summit šefova država regija. Tamo će se susresti s predsjednikom Ivom Josipovićem, ali nije u planu sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem. S njim nije u dobrim odnosima otkad je odbio Njemačkoj izručiti bivše agente Udbe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača.

Idi na 24sata

Komentari 80

  • AUSSIE 11.07.2014.

    Čudi me da ova vlada prvo nije dala počasni doktorat Nikoliću jer je on doktorirao međuljudske odnose 91.u Baranji.

  • PRCO 11.07.2014.

    http://www.youtube.com/watch?v=J6VTiG1lt5M

  • hadzostrogi 11.07.2014.

    Opet uvlakacka politika, bljak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare