To je to što me zanima!

Potop u Splitu i okolici: Najgore u centru, ispumpavali desetke podruma, vjetar lomio grane

Ništa manje posla nisu imali ni kaštelanski vatrogasci koji su ispumpavali vodu iz Kule Ćipiko, kafića, stambenih prostora i podruma. U cjelodnevnoj akciji ispumpavanja vode sudjelovalo je više desetaka vatrogasaca
Vidi originalni članak

Splitski, ali i okolni vatrogasci tijekom petka su imali pune ruke posla zbog obilne kiše koja je tijekom dana poplavila stambene i poslovne prostore, doznaje se u subotu u splitskom Županijskom vatrogasno-operativnom centru.

Od ujutra do navečer imali su na desetke intervencija ispumpavanja vode iz prostorija, garaža, oluka, stanova, poslovnih prostora i s cesta. Kiša je prodirala na sve strane, a vjetar lomio grane sa stabala koje su padale na automobile.

Najgore je bilo u centru grada gdje su po tko zna koji put poplavljeni Dioklecijanovi podrumi, a teško je bilo i u gradskom kotaru Blatine gdje se velika količina vode slila na glavnu prometnicu zbog čega se promet odvijao usporeno. Intervencija je bilo i na tržnici Plokite, na Sućidru, u Spinutu, Splitu 3, kao i u KBC-u Split na lokaciji Križine gdje su vatrogasci ispumpavali prolaz kod Hitnog medicinskog prijema.

DIOKLECIJANOVI PODRUMI POPLAVILI U Splitu palo čak 65 litara kiše, deseci ispumpavanja po gradu

Ništa manje posla nisu imali ni kaštelanski vatrogasci koji su ispumpavali vodu iz Kule Ćipiko, kafića, stambenih prostora i podruma. U cjelodnevnoj akciji ispumpavanja vode sudjelovalo je više desetaka vatrogasaca s nekoliko vozila.

Tijekom cijelog dana petka u Splitu je ukupno palo 65,5 litara kiše po četvornom metru.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • jozicalen9 28.08.2021.

    Čudi me kako dalmoši- Splićani nisu tražili pomoć iz unutrašnjosti da im očistimo sve kanale , šahte i odvode, jer oni nemaju vrimena rade sa strancima i rentaju apartmane.

  • ajetodoo 28.08.2021.

    Tako je to kad nema zakona po kojem bi svaki građevni objekt s podrumom morao imati ugrđenu pumpu. Najlakše je zajebavati vatrogasce, kao da nemaju pametnijeg posla.

  • feralnaprovi 28.08.2021.

    tako su strucnjaci u zadru u staroj jezgri zacepili rimske kanale za odvod kad su kao renovirali haha pa poplavi poluotok i donat svake godine

Komentiraj...
Vidi sve komentare