To je to što me zanima!

Obilne kiše poplavile Ankaru i stvorile prometni kaos u gradu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Gradonačelnik Ankare upozorio je ljude da ne izlaze iz kuća. Očekivali su pljuskove do kraja četvrtka. Kiše su doslovno potopile dijelove grada i zatočile vozila
Vidi originalni članak

Turske vlasti upozorile su građane Ankare da ostanu u kućama nakon što su obilne kiše poplavile kuće i nekoliko podvožnjaka u turskom glavnom gradu. Poplave su izazvale pravi kaos u prometu, piše The Star. Gradonačelnik Ankare obratio se građanima i rekao im da izbjegavaju vožnju po gradskim cestama jer se očekuje kako će pljuštati cijeli četvrtak. Nema informacija o stradalima.

Na snimci se vide spasioci koji pokušavaju izvući kombi prepun kanistara s gorivom iz podvožnjaka. Vozač nije ozlijeđen. Automobili su doslovno ostali potopljeni pod vodom i blatom.

Kina: Evakuirali pola milijuna ljudi zbog poplava

U poplavama i odronima zemlje u središnjoj i južnoj Kini poginulo je najmanje 105 ljudi. Evakuirali su 555.000 ljudi. Nakon duge suše počele su olujne kiše koje sada prijete bazenu rijeke Yangtze i okolnim pokrajinama. U evakuaciji pomaže i vojska. 

U pokrajini Jiangxi u istočnoj Kini vojska je evakuirala stanovnike iz nižih područja, a u središnjoj pokrajini Hubei nestalo je šest ljudi. 

Središnji kineski stožer za nadzor poplava i suša upozorio je da su mnoge male brane izložene riziku te da se na svim područjima mora pridati velika pozornost sigurnosti brana i hidroelektrana.

Rijeka Qiantang nije bila ovako visoka od 1955. godine. Prognostičari najavljuju kiše i narednih dana koje bi mogle izazvati nove opasnosti i na jugozapadu zemlje. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mrnjauu 17.06.2011.

    čudno da vijest vezano uz Tursku (općenito) nije spomenuta Šeherezada i Onur....

  • Žižulica 17.06.2011.

    Hvala na informaciji, baš sam mislila na kavu u Ankaru...

  • Chizmufija 17.06.2011.

    a kaj su ovi carevi koji su zaglavili u vodi mislili da će proć kroz metar i pol vode sam tak? carevi

Komentiraj...
Vidi sve komentare