To je to što me zanima!

Obitelj Brezonjić: HDZ nas iskorištava pred svake izbore

Donji Andrijevci: Marica i Mato Brezonjić spavaju u jednoj sobi s osmero djece. Druga im služi i kao kuhinja. Sinovi su drvarnicu preuredili u svoju spavaonicu
Vidi originalni članak

Supruga Marica i ja imamo devet sinova i dvije kćeri. Najmlađem je četiri, a najstarijem 27 godina. Živimo u dvije prostorije i u nemogućim uvjetima, govori Anto Brezonjić (53) iz Donjih Andrijevaca kraj Slavonskog Broda. Centar za socijalnu skrb molio je da mu pomognu dograditi još dvije prostorije gdje bi smjestio djecu, a već više od tri godine očekuje građevinski materijal za dogradnju kuće. Pred tadašnje izbore to mu je obećalo ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Dopis je potpisala tadašnja ministrica Jadranka Kosor. Materijal, međutim, nikad nije dobio. Nedavno se na lokalnoj televiziji HDZ hvalio kako je Anto zahvaljujući njima dobio građevinski materijal i da im se gradi kuća.

- Nije to istina! Evo, uvjerite se da je to laž. Ovih dana sreo me općinski vijećnik i rekao da je u općinu stigao dopis kojim mi je odobren građevinski materijal. No načelnik Ivan Musa rekao mi je da općina nema novca za kupnju građevinskog materijala. Očito je to sve predizborni trik - govori Anto.

Sa sinom i suprugom radi u papirnoj industriji PAN, ali pet mjeseci nije primio plaću.

- Župnik nam pomogne s 1000 kuna na mjesec i to je sve. Za sve ostalo snalazimo se sami - kaže Anto. Marica ne zna kako bi prehranila djecu da nema vrta.

- Najgore nam je što nemamo gdje spavati. Nekad spavamo na podu, nekad na krevetu, kako tko ulovi mjesto - govori Marica. U Ministarstvu obitelji u četvrtak su nam rekli da se za odgovor o slučaju obitelji Brezonjić obratimo Ministarstvu graditeljstva.    

Idi na 24sata

Komentari 299

  • volimsvojuobitelj 25.01.2024.

    Jednostavno citam ove komentare i ne mogu vjerovat kolko ljudi mogu biti ogavni i nezahvalni nicemu ja sam tu odrasla u toj kuci i jako sam sretna tako da nema potrebe za tim komentarima

  • nisamnormalan_1 10.10.2011.

    evo primjera kako covijek kojemu je obecano ceka 3 godine na malo materijala da si nadogradi kucu a ne kao neki sto to ukradu ili preko tetka ili rodjaka srede za 10 dana

  • lronaleonić 25.09.2011.

    Ako ne mogu uzdržavati djecu, treba ih oduzeti takvim roditeljima, pa ne bi živjeli na račun djece. Tada djeca ne bi učila na njihovom primjeru i onda bi to bili zdravi članovi budućega društva. Ovako su jadna djeca "obilježena " od škole nadalje.... i što im preostaje, nego poći lošim putem. Oprostite na grubom izražavanju, ali velika je vjerojanost da će baš tako biti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare