To je to što me zanima!

Obitelj gledala televiziju, a kuću im je 'spržila’ munja

Obitelj je sjedila i gledala televiziju. Gom je udario u kuću. Spalila je televizor i žice na stropovima. Majka Ivanka je zbog šoka tražila pomoć liječnika
Vidi originalni članak

Grunulo je iznenada. Bilo je gore nego u ratu. Nestalo je struje, a cijela se kuća zatresla. Sin Goran (23), supruga Ivanka (49) i ja bili smo u dnevnoj sobi i gledali televiziju. Ostali smo u šoku. Samo su nam noge utrnule i nije se moglo disati pa smo odmah izašli van, ispričao je šokirani Franjo Hranić (58).
U subotu uvečer na području Slatine počela je padati jaka kiša, a u kuću obitelji Hranić je oko 20.15 sati udario grom. Obitelj je tek poslije shvatila u kakvoj je pogibeljnoj opasnosti bila jer je munja od nekoliko tisuća volti doslovno prošla samo koji metar dalje od njih. Pukom srećom nitko nije ozlijeđen.
Policajci, koji su među prvima stigli na mjesto nezgode, ispričali su kako je jedino Ivanka zbog proživljenog šoka zatražila pomoć slatinskih liječnika, a Franjo i sin Goran su se, unatoč doživljenom šoku, osjećali dobro.
Slatinski vatrogasci i HEP-ovi djelatnici cijelu su večer pregledavali njihov dom u slatinskom prigradskom naselju Sladojevci. Munja im je “spalila” sve uređaje i električne vodove. U mrklome mraku domaćin Franjo nam je, svijetleći baterijom, pokazao prostorije u kojima su sve utičnice i žice na lusterima na stropovima u trenu izgorjele.
Miris spaljene plastike i žica širio se svim prostorijama i dvorištem obitelji Hranić. Na podu u sobama bila je žbuka koja je otpala je sa stropa zato što je snažan udar munje uspio probiti čak i betonski strop. Televizor i drugi električni uređaji su se pri udaru ili raspali ili su nagorjeli. Nastala je velika šteta.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • astor_2 11.10.2009.

    Pa i drugi put gledajte televiziju kad grmi.

  • miguli 11.10.2009.

    Rodili se drugi put

  • 25sat 10.10.2009.

    dobro je to što žena nije peglala odjeću, ili da se netko od ukućana nije služio nekim drugim električnim aparatom. sve u svemu imali su sreće u nesreći

Komentiraj...
Vidi sve komentare