To je to što me zanima!

Obitelj nestalog Hrvata: Mi se nadamo da je Zoran živ

Brazilske zračne snage našle su 650 km od otoka Fernando de Noronha benzin i sjedalo aviona. Na letu je bio i Hrvat, čija se obitelj još nada da je živ
Vidi originalni članak

Brazilske zračne snage su 650 kilometara od otoka Fernando de Noronha našle benzin, sjedala i druge manje ostatke nestalog zrakoplova Air Francea. Glasnogovonik zračnih snaga Jorge Amaral rekao je  kako su ostaci plutali po Atlantskom oceanu te da su ih  našli u utorak ujutro. Potvrdili su da je riječ o ostacima Air Franceova aviona.  Brazilski ministar obrane Nelson Jobim rekao da među ostacima ima metalnih i nemetalnih dijelova ali ih nije detaljnije opisao. Nisu uočena tijela stradalih no vjeruje su da su svi u zrakoplovu poginuli.

SUPRUGA DALIJA: ZORAN NIJE ZAKASNIO NA AVION
Stanovnici malog mjesta Kostelj pored Crikvenice, njih nekoliko stotina, gotovo su zanijemili doznavši da je njihov mještanin Zoran Marković (45) bio u zrakoplovu koji je nestao iznad Atlantskog oceana. Zoran i supruga Dalija imaju dvije maloljetne kćeri.
- Znam samo da se suprug nakon dva mjeseca vraćao kući letom preko Pariza i Trsta i da nije zakasnio na avion. Kući je trebao stići u ponedjeljak poslijepodne i samo sam sigurna da se on ukrcao na taj avion, koji je sad negdje na morskoj dubini od 4000 metara. Što da vam kažem?! Ne znam ništa i znam sve. Nemam vam što reći. Stalno sam u kontaktu s agentima i našim veleposlanstvom u Francuskoj, koji također čekaju službene informacije - rekla je šokirana Zoranova supruga Dalija.
Šokirani susjedi Markovićevih nerado govore o nesreći. Za Zorana i obitelj svi su samo puni hvale. Zoranova majka živi u Kraljevici pokraj Rijeke, gdje je on živio do vjenčanja. Dvije sestre, koje žive u Zagrebu i Rijeci, došle su u Kraljevicu do majke, a treća sestra je u Njemačkoj
- Jadni Zoran. Jadna familija koja je ostala iza njega. Tragedija. Uplašena sam jer i moj sin plovi i znam kako je to. I on je vječno po tim avionima i gleda kako da što prije uhvati prvi avion i da se vrati kući - kaže suznih očiju 75-godišnja Zoranova susjeda Marija Barbarić. Obitelj nesretnog pomorca u novouređenoj kući u utorak su pohodili brojni prijatelji i poznanici. Marković je, kako doznajemo, završio pomorsku školu i bio je pomorac 15 godina. Radio je kao upravitelj stroja na remorkeru za talijansku tvrtku Finarge Armamento Genovese. Letio je desetak puta na godinu. Putnu kartu za Air Franceov zrakoplov kupio je još 21. svibnja kako bi se vratio kući. 

LOŠE VRIJEME OTEŽAVA POTRAGU
Loši vremenski uvjeti otežavaju potragu za nestalim Airbusom 330. Nestali avion traže helikopteri, vojni zrakoplovi i brodovi raznih zemalja. Francuski ministar obrane rekao je da će potraga trajati koliko bude trebalo.

OBITELJ PUTOVALA RAZDVOJENO DA NETKO OSTANE ŽIV
Obitelj Schnabl iz Švedske razdvojila se prije leta. Christine Badre Schnabl (34) i Philipe (5) bili su u Airbusovu zrakoplovu. Njezin muž i kćer (3) otišli su ranijim letom. Čini se da se obitelj podijelila namjerno baš u strahu od pada zrakoplova. Rasporedili su se tako da netko ostane živ.


>>> SENEGALCI U MORU NAŠLI OSTATKE AIRBUSA?

Idi na 24sata

Komentari 21

  • ivan74 03.06.2009.

    Nekima mobiteli zvone,onda pojasi za spasavanje kao da je brod potonuo a ne avion.Nikakve snimke nedaju u javnost,previse smrdi u toj prici.(cica mica gotova prica-laku noc)

  • ivan74 03.06.2009.

    Slazem se sa Krusiricom! Naime sudbina je relativna stvar,kao sto i vjera u Boga (netko vjeruje a netko ne)! No meni nikao nije jasno kako to na vijestima da su nasli pojas za spasavanje.Pa se pitam jeli brod potonuo ili avion. Cudno,sve mi je to sumljivo!

  • vemi 02.06.2009.

    I ja se nadam!

Komentiraj...
Vidi sve komentare