To je to što me zanima!

Obitelj s djecom dva mjeseca ljetovala gratis u državnoj vili

Zapuštena ljepotica: Opatijska vila u vlasništvu države propada jer se nitko o njoj ne brine, a tijekom ljeta ondje ‘na divlje’ ljetuju čak i obitelji. Obaviještena je i policija
Vidi originalni članak

Opatijac Antun Kelava, koji živi tek 50-ak metara od napuštene vile, tvrdi kako je ondje ljetovao Zagrepčanin s djecom.

- Čuo sam spuštanje roleta, ušao sam unutra jer su vrata bila otključana i na trećem katu sam pronašao igračke, ručnik i deke na kojima su spavali, a ubrzo sam naišao na Tomislava i njegovu obitelj - započinje Kelava i dodaje kako je s čovjekom obišao cijelu kuću. Mlada obitelj je već drugu godinu zaredom u vili Kremenšek provela dva mjeseca. Vila je na adresi Maršala Tita 15 u Opatiji, prvi red do mora. Tomislav je Antunu rekao da živi od 4000 kuna i ne može djeci priuštiti ljetovanje, a sin (4) mu ima zdravstvenih problema.

Dok se žena i djeca kupaju, otac sakuplja boce. Antun Kelava uvjerio se da u kući ima struje, vode nema jer je netko skinuo sve slavine.

- Tomislav mi je ispričao da bi predvečer cijela obitelj sišla na obližnju plažu Lipovica i tu bi točili vodu u prazne boce da se otuširaju. Nedavno su se vratili u Zagreb, nakon dva mjeseca ljetovanja - tvrdi Kelava. Opatijac je ovih dana primijetio i druge ljude u kući, vjerojatno mlade. Pita se tko plaća račune za struju koju gosti očito koriste.

O svemu je obavijestio i policiju. Vlasnik je kuću 1947. darovao državi. Jedno vrijeme služila je hotelima, a danas stoji zaboravljena. 

Idi na 24sata

Komentari 246

  • francko 27.08.2013.

    A kelava otiso provjeriti da mu Tomislav nebi cijevi od vode valjda prerezal sa kojima se spojil na svoju kolibu a i kabel od struje precvikal sa kojim se spojil na brojilo. Covjek je vilu pocistil od smeca a kelava od umjetnina i svega sta se dalo iznjeti mozda je i uticnice povadil ko cetnici za vrijeme rata iz Hr kuca

  • dahhmal 26.08.2013.

    Kelava ,Kelava ko izda pizda

  • mama2misa 26.08.2013.

    Šta ju ja nisam prije ugledala....A ovom Antunu nemam kaj za reči ajde bar je pričekao da ljudi odu .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare