To je to što me zanima!

Obitelj sa 7 slijepih dobila kombi, a nema za carinu

SVI SLIJEŽU RAMENIMA: Čak je i Jadranka Kosor rekla da ne može pomoći obitelji jer je takav zakon. Kod liječnika idu javnim prijevozom
Vidi originalni članak

Ma, ne mogu vam ni opisati kako mi je. Užas. Taj kombi nam je dar s neba, a sad će nam ga oduzeti, na rubu plača ispričao je Ivo Grabovčić (60) iz Zaprešića. U obitelji ima sedam slijepih članova. Zbog genetskog poremećaja ne vide Ivo, dvojica sinova iz prvog braka, kći Antonia, dvoje unučića i snaha Zorica. Supruga Sanja (44) vidi i ona djecu vodi na terapije. Kako bi im olakšala život, Ivina sestra u Njemačkoj kupila je za više od 115.000 kuna kombi Mercedes Vito i poslala ga u Hrvatsku. Stigao je 8. travnja. Carinarnica Zagreb od Grabovčića je odmah zatražila da plate 75.000 kuna za trošarine i PDV. Oni taj novac nemaju.
- Zakon je zakon i nema iznimaka. Izašli smo im u susret jer im već dva mjeseca čuvamo kombi i ne moraju platiti ležarinu - rekla je glasnogovonica Carinske uprave Sanja Crnković. Kombi će 3. lipnja dati na javnu dražbu kako bi naplatili potraživanja. Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da toj obitelji nikako ne može pomoći.
Obitelji Grabovčić možete pomoći uplatom na  njihov račun u Zagrebačkoj banci. Broj žiro računa u Privrednoj banci je: 2340009-3102952914

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 1Broj 28.05.2009.

    zakon je jednak za sve.......................tako bi trebalo biti.....................ponavljam,tko mi moze garantirati da su posteni iako su sljepi i da ce ga koristiti za osobne potrebe a ne prodati ga za puno vise novaca nego sto je taj kombi(sumnjiva porijekla-ne slazu se godina proizvodnje sa knjizicom vozila???????)vani placen?........................sljep=posten?......................aha.

  • user_35222 28.05.2009.

    gotiva

  • kamenica 28.05.2009.

    Ma nemam riječi...Kosorice,što bi da ste na njihovu mjestu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare