To je to što me zanima!

Obitelj u Varaždinu dobila 1,5 milijuna kn za smrt oca

Varaždinac je umro radi krive dijagnoze liječnice na Hitnoj. Nakon stručnog ispita, dr. Pavličević će raditi kao anesteziologinja u varaždinskoj bolnici
Vidi originalni članak

Supruga, dvije kćeri (5 i 6) te roditelji Varaždinca D.P. (35) dobit će 1,13 milijuna kuna odštete. Dom zdravlja u Varaždinu mora platiti kćerima i 493 kune mjesečno za uzdržavanje te sudske troškove, odlučio je Općinski sud u Varaždinu. Presudu je u lipnju potvrdio i Županijski sud u Varaždinu. D.P se 2005. zbog visoke temperature javio liječnici Draženki Pavličević u Dom zdravlja. Zaključila je da ima upalu grla, dala mu lijek za snižavanje temperature i poslala ga kući. Ujutro nije mogao hodati, a temperatura mu je prešla 40 stupnjeva. Hitna ga je prevezla u varaždinsku Opću bolnicu. Dijagnosticirali su mu meningokoknu sepsu i prebacili ga u Zagreb. Umro je sljedećeg dana.
- Draženka Pavličević ga je površno pregledala i zbog toga je izgubljeno nenadoknadivih 12 sati - smatra obitelj. Ravnatelj Doma zdravlja Ivan Crnković kaže da je bolest rijetka i neprepoznatljiva te da je sudsko vještačenje bilo pristrano. Draženka Pavličević trenutačno specijalizira anesteziologiju u Općoj bolnici Varaždin.
- Nema razloga da se pacijenti boje doći kod nje na liječenje - kazao je dr. Ivan Herman, v.d. ravnatelja bolnice. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zekica 04.09.2008.

    ma da im daju sve novce svijeta djevojčice ipak nemaju oca... strašno nešto. i ta ženuskara će i dalje imat titulu DR.

  • Tinami 04.09.2008.

    Ma nema frke....Svi će trčat k njoj.....

  • absinthium1988 04.09.2008.

    nema razloga da pa samo je ubila covjeka...i ja mislim da je vjestacenje bilo skroz pristrano mislim stvarno

Komentiraj...
Vidi sve komentare