To je to što me zanima!

Obitelj ubijenog: 'Uhićenje nas ne tješi, a ubojici smo oprostili'

Uhićenje ubojice obitelji nije donijelo utjehu, ali se nadaju da će Ante počivati u miru. Bio je veliki domoljub i član BBB-a koji je iznad svega volio Hrvatsku i Dinamo
Vidi originalni članak

Uhićenje tog čovjeka nije nam donijelo nikakvu zadovoljštinu ni utjehu, rekao nam je u telefonskom razgovoru Jerko Škember, brat ubijenog Ante Škembera (29) iz Velike Gorice.

Podsjetimo, Škember je ubijen na Uskrs oko 18 sati nožem skakavcem na autobusnoj stanici u zagrebačkoj Sloboštini. Za njegovo ubojstvo osumnjičen je branitelj Džemal Paloš Kobra (60) iz Velikog Polja, koji je bio putnik u autobusu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegovi roditelji, petero braće i sestara te ostala obitelj proživljavaju teške trenutke.

- Mi smo tom čovjeku sve oprostili. I moj brat da je živ i da se može sad javiti, siguran sam da bi mu i on sve oprostio - nastavio je njegov brat. Objasnio je da su oni svi veliki vjernici i katolici, odgajani u tom duhu.

- Neka mu je laka zemlja, nadam se da će sad napokon počivati u miru - dodao je. Ponovio je da mu je brat bio veliki domoljub i strastveni navijač Dinama, koji je Hrvatsku i svoj klub volio iznad svega. Ante Škember bio je član navijačke skupine Bad Blue Boys 1986.

- Ante, zauvijek ćeš biti jedan od nas, nikada te zaboraviti tvoj sjever neće, i kada nebo gori, za tebe palit ćemo svijeće, a ti znaj da ti se radujem ponovnom susretu na nebu. 

Počivaj u miru, BBB 86 - napisali su mu na svojoj stranici na Facebooku.

Na sprovodu od prijatelja su se oprostili u navijačkom stilu, s 29 baklji, po jednom za svaku godinu njegova života. Na stanici gdje je pronađen smrtno ranjen zapalili su svijeće i položili cvijeće.

Otac ubijenog mladića Ante Škember bio je pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje od listopada 2000. godine do srpnja 2012. godine, kad odlazi u mirovinu. Za svoj rad u Zavodu dobio je i nekoliko nagrada.

Prati ga glas jednog od najvećih stručnjaka za problematiku mirovinskog prava u zemlji. Na sprovod njegovu sinu, zbog poznanstva s ocem, došli su i bivši premijer Nikica Valentić, kojemu je Škember bio jedan od stručnih suradnika na mirovinskoj reformi, te predsjednik Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Vinko Mioč. Oni se navodno poznaju s fakulteta.

Džemalu  Palošu u petak je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Nakon što je noć proveo u ćeliji u prostorijama policije na zagrebačkim Oranicama, u petak u 11 sati doveli su ga na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici. Tamo je aktivno iznosio obranu i odgovarao na pitanja. Kako se doznaje, Paloš je u tužiteljstvu iznio svoju obranu, ali nije priznao sve za što ga se sumnjiči.

- Mislio sam da sam ga samo piknuo! I ne, nisam bježao! Nisam bio svjestan - rekao je policajcima Paloš i dodao da je saznao da je mladić preminuo tek kad je pročitao novine.

Željko Macan, Palošev odvjetnik kazao je kako njegov klijent žali zbog događaja.

- Pokajnički se držao na ispitivanju. Iznio je obranu i odgovarao na pitanja. Fizičko naguravanje nije negirao, no treba vidjeti porijeklo ozljeda. Nije bio svjestan da je mladića ubo niti je znao za njegovu smrt. Nije točno ni da je bježao kad je vidio medijske napise. DORH je tražio da ga se pritvori po dvije osnove, zbog mogućeg bijega i opasnosti od ponavljanja, no na kraju je pritvoren zbog ovog drugog. Svakako ćemo uložiti žalbu na tu odluku - rekao je  Macan. Dodao je kako su ponudili jamčevinu, no sud ju je odbio.

Kobni ubod zbog svađe s vozačem busa

Podsjetimo, Paloš se na Uskrs nešto prije 18 sati vozio autobusom linije 268 prema Velikoj Gorici. Na stanici Oreškovićeva u zagrebačkoj Sloboštini u autobus je na prva vrata ušao Ante Škember (29). I on se vraćao kući nakon što je taj dan pio u kafićima u Ulici sv. Mateja i Vajdinu vijencu. Tražio je vozača da ga pusti u autobus bez karte jer je Uskrs.

- Ne mogu te pustiti bez karte - rekao mu je vozač i ugasio motor. On je u tom trenutku pokušao proći kraj vozača, no usprotivio mu se Džemal.

Na snimci koju je ekskluzivno objavio 24sata vidi se kako je Džemal zapriječio prolaz mladiću, nakon čega ga je mladić udario šakom. Tučnjava se nastavila izvan autobusa, gdje je Džemal u jednom trenutku rukom zamahnuo prema Škemberu. Iako se to na snimci ne vidi, u ruci je imao nož skakavac, kojim je Škemberu zadao smrtonosni ubod.

Nakon prepirke Džemal sjeda u autobus i nastavlja put kući u Veliko Polje, a mladić ostaje stajati na autobusnoj stanici.

Nožem mu je probio aortu

Ni vozač ni drugi putnici nisu primijetili da se mladiću dogodilo nešto strašno te su nastavili s vožnjom. Ranjeni Škember uspio je napraviti još nekoliko koraka, nakon čega se čučnuo, pa sjeo, a zatim legao na travu kraj metalnog kontejnera, gdje ga je spazila prolaznica.

 

Idi na 24sata

Komentari 417

  • tudumvulgaris 25.04.2017.

    Fina obiteljj....odgaja bbb olose koji nemaju 4kn za kartu i napadaju starceke jafni deda g ispiko u samoobrani

  • MAJA-MAGDALENA 24.04.2017.

    Ova obitelj "oprostila" jedva docekala da se rijesi problema , pijanca i propalice.Strahota.

  • ISTINITE_PRIČE 24.04.2017.

    Pouka ove bajke je: - kupujte vozne karte i nikad ne podcjenjujte protivnika bez obzira na sijedu kosu i godine... I na Uskrs se treba biti kod kuće sa obitelji na tradicionalnom doručku, ručku, a ne pijan okolo bauljati i gnjaviti ljude... I malo više poraditi na kućnom odgoju, obiteljskim i društvenim vrijednostima, općoj kulturi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare