To je to što me zanima!

Obiteljski liječnici ministru: Mi ne želimo participaciju

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako je sjednica otvorena za javnost, uspjeli su ući tek iz drugog pokušaja. Obiteljski liječnici nisu zadovoljnii novi zakonom od 1.siječnja
Vidi originalni članak

Predstavnici obiteljskih liječnika upali su u utorak na sjednicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje na kojoj je bio i ministar Darko Milinović. Iako je sjednica inače otvorena za javnost, nisu ih željeli pustiti u dvoranu. Ušli su tek iz drugog pokušaja nakon što su na sjednicu pristigli novinari. I dok ministar najavljuje reforme u zdravstvu koje na snagu stupaju 1. siječnja i uključuju smanjenje lista čekanja i kupnju novih aparata u bolnicama te povećanje proračunskog lilmita bolnicama, obiteljski liječnici nezadovoljni su.
- Na koljenima smo. Stavili su nam obruč oko vrata. Kako da primim sirotinju i odbijem ih pregledati jer ne mogu platiti 15 kuna za participaciju. Ne želimo biti poreznik za državu. Odbijamo naplaćivati participaciju- rekao je Marijo Malnar, liječnik obiteljske medicine.Požalili su se i na to što se u zadnjih  desetak godina nije ulagalo u primarnu zdrastvenu zaštitu. Spomenuo je EKG star toliko i zidove sa kojih opada žbuka.Ministar Milinović ponovio je kako se ništa neće lomiti preko leđa pacijenata. Najavio je još jedan sastanak sa nezadovoljnim liječnicima do 10. siječnja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zlatko76 30.12.2008.

    Nije to još ništa. Čeka \"dragi\" ministre kad ti počne običan narod upadat na sjednice i ne samo na sjednice...

  • zivchani_parizer 30.12.2008.

    taj covijek je kreten, koliko veliki vidjet cete kad budete osijetili taj zakon na svojoj koži

  • barkley 30.12.2008.

    A vidi nam ministra ko da vodi Big Brother jadna nam majka

Komentiraj...
Vidi sve komentare