To je to što me zanima!

Obiteljski liječnici odmah će primati samo hitne slučajeve

Prema preporuci KoHOM-a, od rujna će procjenjivati koje će pacijente naručiti kasnije tijekom dana, a koje će naručivati dan ili više dana kasnije
Vidi originalni članak

Liječnik obiteljske medicine odmah će vas primiti na pregled ako osjećate bol u prsima, imate krvarenje i otežano disanje. Svi ostali dobit će termin kada da dođu, a pritom su definirana medicinska stanja kod kojih će pacijenti biti naručeni kasnije istog dana i oni kod kojih će biti naručeni dan ili više dana kasnije. 

Akcija “20 minuta” o kojoj je prvi pisao Večernji list najavivši plan liječnika obiteljske medicine da se gužve u čekaonicama riješe pridržavanjem standarda i svakom pacijentu posvete 20 minuta. Tada će moći biti primljeno maksimalno 40 pacijenata, a statistike kažu da je dnevno u prosjeku dvostruko više pacijenata.

Iako je na tu najavu ministar zdravlja Dario Nakić rekao da je to štrajk liječnika i da obiteljski liječnici ne mogu to sami početi provoditi ipak akcija ide od rujna. Kreće u ordinacijama čiji se liječnici odluče na takav potez, znači nije obavezna, nego je na razini je preporuke.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • knightrieder 18.08.2016.

    Ovo je samo još jedan primjer koliko su firme u vlasništvu državnog mehanizma jake.Vidio bih ja njih koliko bi oni pacijenata primili da su u vlasnišvu privatnika.Malo pomalo čeznem za svojom starom doktoricom koja se nikada nije bunila a riješila je cijelu hrpu pacijanata na dan.Ono što me muči a to je da neznam u čemu je ovdje problem.Koliko ja znam pacijente se naručiva već godinama i neznam čemu ovaj tekst!Ako si bolestan doktor te mora primiti odmah i to je to.Kakve su ovo budalaštine!?Znaći redoviti kontrolni pregledi naručivanje a ostalo gospodo izvolite primiti.Ljekove ionako naručivate telefonom na koje se javite za dva sata a i otvorite svakome doktoru e-mail adresu i rješavat ćete ko i ja sve putem meila,od slanja nalaza,primanja i sl.Pa u kojem stoljeću živimo!?

  • ab ovo 18.08.2016.

    a da pacijenti naprave plan obolijevanja za slijedeću godinu i dostave ga liječniku opće prakse da im zakaže termine?

  • stiven 18.08.2016.

    Pa imali iko pametan u ovoj državi da uvodi red a ne nerad i nered u zdravstvu koje je katastrofa

Komentiraj...
Vidi sve komentare