To je to što me zanima!

Objavili intervju s ranjenim J. McCainom iz Vijetnama

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a ranjen je krajem 1967. godine u Vijetnamu. Nakon pada aviona o njemu su skrbili protivnici
Vidi originalni članak

Francuska nacionalna arhiva pustila je snimku intervjua s republikanskim kandidatom za predsjednika SAD-a za vrijeme vijetnamskog rata, gdje je John McCain ranjen. McCain na snimci leži u krevetu, neobrijan, bez majice s cigaretom u ustima dok razgovara s francuskim reporterom Francoisom Chalaisom. Reporterova žena kaže kako je snimka, otkad je objavljena ovoga tjedna, postigla više popularnosti nego u zadnja četiri desetljeća kada je snimljena. McCain na snimci govori kako je ranjen 25. listopada 1967. godine kod Hanoija te kako se padobranom spustio u jezero.
- Nadlijetao sam grad i bombardirao ga. Avion mi je pogodio projektil te se samo strmoglavio - kaže McCain na snimci. Kada je pao u jezero, pokupili su ga Vijetnamci i odvezli u bolnicu, gdje je gotovo umro. Na snimci priznaje kako su njegovi protivnici dobro skrbili o njemu. Nije poznat točan datum snimanja, ali se pretpostavlja da datira s kraja 1967. godine. I na McCainovoj web stranici može se pogledati ulomak videa, što reporterova udovica nije odobrila, zbog čega su njeni odvjetnici poslali pismo upozorenja McCainovu timu koji vodi kampanju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare