To je to što me zanima!

Objavili snimke: Neonacisti su pljačkama financirali napade

Njemačka: Policija sumnja kao su dva neonacista uz pomoć dvoje pomagača opljačkali 12 banaka i od 2000. do 2007. godine ubili najmanje deset ljudi
Vidi originalni članak

Njemačka policija je objavila snimke pljački banaka koje su počinili neonacisti Uwe Böhnhardt (34) i Uwe Mundlos (38). Oni su, podsjetimo, zajedno s pomagačima ubili najmanje deset ljudi, a sumnjiči ih se i za bombaški napad u Kölnu 2004. godine. Opljačkali su uz prijetnju pištoljima najmanje 14 banaka, štedionica i pošta kako bi mogli financirati ubojstva i napade. Prva pljačka bila je 6. listopada 1999. godine u Chemnitzu, piše Bild. Dvije godine nakon toga ukrali su 75.000 ondašnjih njemačkih maraka u pošti u Zwickauu. Pri tome su jednu ženu ozlijedili suzavcem. 

Početkom studenog ove godine Böhnhardta i Mundlosa policija je našla mrtve u kombiju. Vjerojatno su se nakon pljačke posvađali, no ne zna se da li su pucali jedan u drugoga ili su počinili samoubojstvo. Kombi, u kojem su bili mrtvi muškarci  je zapalila njihova pomagačica kako bi sakrila tragove. Ona je nekoliko dana bježala, a onda se predala policiji. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • IrvinMujčin 16.11.2011.

    tiktak-ajd ne seri evo malo vise od godinu dana radim po baustelama i recu ti ovako.Turci rade,njemci sefovi.Njemac nece sigurno raditi kao baustelac njima je to ispod casti.U njemackoj svaki turcin iza svakog ugla ima kebab i bla bla trgovine i dosta ih ima koji su radnici a ima i propalica ali hrvatska s 4milijona a 3.999 999 propalice teske onaj jedan je pod zemljom hehe.A da se vratimo u 41-45 vjerovatno od hrvat,srb ili bosanac nebih bilo jer bih nas kroz dimnjake poslao sta ce propalice koje raditi nece nego metak

  • user_60176 16.11.2011.

    A nikome nije palo na pamet da ih je možda ona ubila i uzela pare?

  • mimozaaaa 16.11.2011.

    Nije previse turaka,vec svabe naucile da su gospoda...nisu oni toliko nisko pali da bi cistili urede ili ulice...bolje sijediti kod kuce i primati socijalu od drzave i imati placen godisnji odmor...a jadna sirotinja prihvacala bilo kakav posao i govna cistiti za njima samo da plate...nisu to samo turci vec i balkanci kinezi afrikanci...sve ljudi iz drzava koe su siromasne i nepruzaju nikakvu perspektivu...a sve ove ekstremiste(nebitno koje vjeroispovjesti ili boje koze) treba zatvoriti dok su zivi da nevide nista dalje od zidova celije..toliko od mene :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare